Seimo Kaimo reikalų komitetas su Moldovos Parlamento kolegomis aptarė COVID-19 krizės pasekmes ir galimus sprendimus padėčiai žemės ūkyje gerinti

2020 m. birželio 17 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Birželio 17 d. Seimo Kaimo reikalų komitetas su Moldovos Parlamento nariais nuotoliniu būdu diskutavo apie priemones gyvūninės kilmės produktų eksportui skatinti, subsidijas žemės ūkiui sprendžiant koronaviruso COVID-19 pandemijos sukeliamas problemas.

Moldovos politikai taip pat aiškinosi, kaip Lietuvoje veikia teisinis reglamentavimas, remiantis vietinius gamintojus. Pokalbio metu išsiaiškintas Moldovos poreikis aktyvinti veterinarijos tarnybų bendradarbiavimą dėl produktų sertifikavimo. Ypač aktualus Moldovos produktų (dauguma jų – žemės ūkio produktai) eksporto į Europos Sąjungos valstybes klausimas. 2014 m. Moldova su ES pasirašė glaudaus bendradarbiavimo ir visapusiškos laisvosios prekybos susitarimą. Šis susitarimas vietos gamintojams suteikia galimybę pagerinti savo gebėjimus, susijusius su produktų kokybe, gamybos būdų standartizavimu ir ES nustatytomis sertifikavimo procedūromis.

Susitikimas vyko pagal 2016 m. Seimo ir Tarptautinio respublikonų instituto sudarytą sutartį, kuria siekiama perduoti Lietuvos demokratinių reformų ir euroatlantinės integracijos patirtį ES Rytų partnerystės šalių parlamentų nariams ir administracijų tarnautojams.

Parengė

Tarptautinių ryšių skyriaus vyriausioji specialistė Milda Žvinienė

Tel.: (8 5) 239 6220, mob. 8 616 18 906

El. p. milda.zviniene@lrs.lt

Parašykite komentarą