Prezidentas įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadoriui Ukrainoje

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda per konferencinį skambutį įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadoriui Ukrainoje Valdemarui Sarapinui.

Šalies vadovas su naujai paskirtu ambasadoriumi aptarė Lietuvos ir Ukrainos dvišalius santykius, politinę ir praktinę paramą Ukrainai, jos europinės integracijos skatinimo, pagalbos įgyvendinant ES ir Ukrainos asociacijos sutartį, Rytų partnerystės bei energetinio bendradarbiavimo klausimus. Ypač svarbus Ukrainos solidarumas ir parama dėl elektros energijos nepirkimo iš Astravo AE.

Daug kalbėta apie paramą Ukrainai Rusijos agresijos kontekste, dėmesio skirta jos euroatlantinės integracijos klausimus. Buvo aptarta Ukrainos ir NATO partnerystė, akcentuojant naujas galimybes Ukrainai suteikus NATO Sustiprintų galimybių partnerės statusą. Pasak šalies vadovo, svarbi nuosekli pozicija dėl sankcijų Rusijai išlaikymo iki pilno Minsko susitarimų įgyvendinimo ir Ukrainos teritorinio vientisumo atkūrimo.

Diskutuota apie Lietuvos verslo Ukrainoje plėtrą, ypatingą dėmesį skiriant bendradarbiavimui atsinaujinančios energetikos srityje, informacinių ir finansinių technologijų, turizmo sektoriuose.

Susitikime taip pat aptartas ryšių su Ukrainos lietuvių bendruomene stiprinimas, bendri Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės istorinės atminties projektai.

V. Sarapinas buvo Lietuvos generaliniu konsulu Niujorke, anksčiau yra dirbęs Krašto apsaugos ministerijos sekretoriumi, ėjęs krašto apsaugos viceministro, Vyriausybės kanclerio pareigas. Nuo 2016-ųjų ėjo Lietuvos Respublikos ambasadoriaus pareigas Suomijoje.

Parašykite komentarą