Seimas perdavė kitam komitetui svarstyti ligoninių vaistinių darbo reglamentavimo tikslinimą

Seimas nusprendė perduoti kitam komitetui svarstyti Farmacijos įstatymo 35 straipsnio pataisų projektą Nr. XIIIP-1939 dėl vaistinių darbo reglamentavimo. Projektu siūloma tikslinti ligoninių vaistinių reglamentavimą, nustatant, kad ligoninės vaistine būtų laikomas asmens sveikatos priežiūros įstaigos padalinys, aprūpinantis šią įstaigą vaistiniais preparatais ir vaistinių prekėmis. Ligoninės vaistinėje vaistiniai preparatai galėtų būti parduodami (išduodami) ir gyventojams.

2020 m. birželio 10 d. pagrindiniu šio klausimo svarstyme paskirtas Sveikatos reikalų komitetas, atsižvelgdamas į Seimo kanceliarijos Teisės departamento, Europos teisės departamento prie Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos, Konkurencijos tarybos, Specialiųjų tyrimų tarnybos ir kitų subjektų išvadose, taip pat į nepriklausomo ekspertinio vertinimo išvadose pateiktus argumentus, pasiūlė projektą atmesti.

Komiteto sprendimui pritarė 57, prieš balsavo 44, susilaikė 19 Seimo narių. Projektas neatmestas. Alternatyvaus balsavimo metu 66 Seimo nariai balsavo už tai, kad šis klausimas būtų perduotas svarstyti kitam – Teisės ir teisėtvarkos komitetui, 59 balsavo už Ekonomikos komitetą. Projektas perduotas svarstyti Teisės ir teisėtvarkos komitetui.

Parašykite komentarą