Prezidentas pasveikino Lietuvos pasieniečius šimtmečio proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnus ir darbuotojus 100-mečio ir Pasieniečių dienos proga.

Pasak Prezidento, šiandien turime šiuolaikišką, profesionalią, sudėtingiausias užduotis įveikiančią sienos apsaugos instituciją, o tai yra didelis nuopelnas joje dirbusių ir dirbančių žmonių.

„Visada atminsime tuos, kurie tarnyboje paaukojo savo gyvybes. Prisiminsime tuos, kurie reikšmingai prisidėjo Lietuvai tampant Europos Sąjungos nare, o vėliau – įsiliejant į Šengeno erdvę. Branginame tuos, kurie iki šiol sąžiningai prisiima pareigą savo Tėvynei“, – rašoma šalies vadovo sveikinime.

Prezidentas pabrėžė, kad pasieniečių sutelktas darbas, drąsa ir pasiaukojimas, gebėjimas keistis kartu su pasauliu ir ryžtingai veikti nelengvomis aplinkybėmis yra pavyzdys mūsų visuomenei ir tarptautiniams partneriams.

Pasieniečiams valstybės vadovas palinkėjo išlikti budriais, stipriais ir nepalaužiamais valstybės sienos sargais, o nuolatinę kaitą bei kasdienius iššūkius priimti kaip galimybę tobulėti.

Parašykite komentarą