NŽT: nepaisant karantino, per pirmąjį pusmetį paslaugų suteikta daugiau

Per pirmąjį šių metų pusmetį, įskaitant ir karantino laikotarpį, Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) teritoriniai skyriai gavo ir parengė daugiau dokumentų, nei per tą patį 2019 m. laikotarpį. Nuo 2020 m. sausio 1 d. iki birželio 30 d. NŽT teritorinių skyrių dokumentų apyvarta siekė 560 tūkst., o  per 2019 m. pirmąjį pusmetį – 545 tūkst.

Pažymime, kad NŽT visoje Lietuvoje turi 50 teritorinių skyrių, kuriuose teikiamos Tarnybos administracinės paslaugos.

„Noriu pasidžiaugti tuo, kad NŽT darbuotojai, nepaisant tris mėnesius trukusio karantino, puikiai susitvarko su savo užduotimis, piliečiams ir kitoms institucijoms laiku parengia atsakymus ir kitus reikiamus dokumentus. Maža to, apibendrinę pusmečio rezultatus, matome, kad dokumentų apyvarta net padidėjo, – teigia NŽT direktorius Laimonas Čiakas. – Atkreipiu dėmesį į tai, kad per karantino laikotarpį NŽT darbų apimtys nesumažėjo, – prisitaikę prie naujų aplinkybių teikėme visas administracines paslaugas.“

Per karantiną net keturis kartus išaugo NŽT gaunamų ir parengtų elektroninių dokumentų skaičius. Per kovo, balandžio ir gegužės mėnesius Dokumentų valdymo sistemoje (DVS) buvo užregistruota daugiau kaip 124 tūkst. gautų ir institucijoje sudarytų elektroninių dokumentų, o per 2019 m. kovą, balandį ir gegužę DVS buvo užregistruota tik 31 tūkst. elektroninių dokumentų.

Karantino laikotarpiu asmenys ypač aktyviai ėmė teikti prašymus NŽT naudodamiesi elektroninių paslaugų portalu „Elektroniniai valdžios vartai“. Per Elektroninius valdžios vartus (www.epaslaugos.lt ) nuo 2020-03-16 iki 2020-06-16 buvo pateikta beveik 2 400 prašymų ir skundų, kai per visus 2019 m. – beveik 1 400.

Per tris karantino mėnesius NŽT darbuotojai ypač aktyviai teikė konsultacijas elektroniniu paštu ir telefonu. Vien tik bendruoju informacijos teikimo telefonu kiekvieną dieną vidutiniškai buvo konsultuojami 47 asmenys, o bendruoju informaciniu elektroninio paštu Tarnybos darbuotojai kiekvieną dieną atsakydavo vidutiniškai po 17 laiškų.

NŽT dėl karantino nekeitė savo numatytų darbo planų ir nuo balandžio 1 d. sėkmingai įdiegė naujovę dokumentų valdymo srityje – per Nekilnojamojo turto registro posistemę „GeoMatininkas“ pradėti rengti kadastro duomenų bylų tikrinimo aktai ir jie pradėti registruoti DVS. Atlikus šių dviejų sistemų susiejimo patobulinimą, darbuotojai gali žymiai greičiau ir efektyviau vykdyti kadastro duomenų bylų tikrinimo procedūras.

 „Kaip vadovas išties labai džiaugiuosi NŽT pirmojo pusmečio rezultatais – ypač tuo, kad darbuotojai sugebėjo lanksčiai prisitaikyti prie netikėtai užklupusio karantino ir sėkmingai bei laiku vykdė jiems pavestas užduotis. Per šių metų pirmąjį pusmetį teritoriniuose skyriuose gautų ir parengtų dokumentų skaičiaus padidėjimas, palyginti su tuo pačiu 2019 m. laikotarpiu, rodo tai, kad einame teisingu keliu – Tarnyboje automatizuodami ir optimizuodami darbo procesus“, – apibendrino L. Čiakas.

Parašykite komentarą