Skyrus papildomus 2 mln. eurų, rezerve buvusios 96 įmonės galės kurti inovatyvius dizaino sprendimus

Į rezervinį sąrašą patekusioms 96 įmonėms ekonomikos ir inovacijų ministro Rimanto Sinkevičiaus įsakymu paskirstytas papildomas 2,08 mln. eurų finansavimas inovatyviems gaminių ir paslaugų dizaino sprendimams įgyvendinti.

„Ši priemonė, kuri suteikia verslui galimybę įgyti konkurencinį pranašumą tiek šalies viduje, tiek ir skverbiantis į užsienio rinkas, yra įtraukta į Lietuvos ekonomikos transformacijai skirtą DNR planą, o Ekonomikos ir inovacijų ministerija tapo pirmąja, finansavusi šio plano priemonės įgyvendinimą“, – sako ekonomikos ir inovacijų viceministrė Jekaterina Rojaka.

2014–2020 metų Europos Sąjungos (ES) investicijų priemonė „Dizainas LT“ skatina verslą ieškoti netradicinių dizaino sprendimų ir tapti išskirtiniais savo produktais ar paslaugomis.

Ši priemonė sulaukė didžiulio verslo susidomėjimo: antruoju priemonės kvietimu buvo sulaukta 195 paraiškų, kuriomis prašyta 4,6 mln. eurų ES investicijų. Iš viso teigiamai įvertintos 154 įmonių paraiškos, kurių prašoma finansavimo suma siekė 3,5 mln. eurų. Birželio viduryje 58 įmonėms buvo paskirstyta 1,4 mln. eurų, o 96 įmonės įtrauktos į rezervinį sąrašą.

Pagal šią priemonę pareiškėjai galėjo prašyti ES finansavimo gaminių bei teikiamų paslaugų dizainų kūrimui ar diegimui. Šio kvietimo naujovė – galimybė finansuoti ne tik naujo gaminio, paslaugos dizaino vizualizacijos arba eskizo sukūrimą, bet ir realizuoti dizaino idėją, atliekant pavyzdžio gamybą.

Pagal priemonę „Dizainas LT“ finansuojamas netechnologinių inovacijų – originalių gaminių (paslaugų) dizaino sprendimų – kūrimas ar diegimas, skirtas serijinei arba masinei gamybai ar masiniam paslaugų teikimui. Didžiausia galima projektui skirti finansavimo lėšų suma yra 30 tūkst. eurų, mažiausia – 3 tūkst. eurų.

Parašykite komentarą