Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija dėl Sporto rėmimo fondo lėšų naudojimo kreipėsi į STT

2020 m. liepos 28 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija (LVŽS) kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) prašydama atlikti Sporto rėmimo fondo lėšų naudojimo antikorupcinį vertinimą. Į STT kreiptasi po to, kai viešojoje erdvėje paskelbtos aplinkybės, kuriose nurodoma, kad vienasmeniai sprendimai dėl finansinės paramos projektams Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje galėjo būti priiminėjami, keičiant projektų finansavimo eiliškumą jau po ekspertų komisijos atlikto projektų vertinimo.

„Mums yra svarbu, kad valstybės biudžeto lėšos būtų naudojamos skaidriai ir atsakingai. Turime būti visiškai tikri, kad projektų finansavimo konkursai buvo objektyviai vertinami ekspertų ir jų rezultatų nelėmė subjektyvūs ar net korupciniai sprendimai. Dėl to, matydami viešai reiškiamas abejones, priėmėme sprendimą gauti kompetentingų institucijų išvadas. Po STT antikorupcinio vertinimo spręsime, ar pasitaikančios problemos neturėtų būti sprendžiamos įstatymo lygmeniu“, – sako LVŽS frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis. 

Tai jau antrasis LVŽS frakcijos kreipimasis į STT dėl Sporto rėmimo fondo lėšų panaudojimo. Dėl lėšų panaudojimo buvo kreiptasi ir praėjusiais metais. Tuomet STT turėjo pastabų dėl lėšų panaudojimo tvarkos skaidrumo, todėl Švietimo, mokslo ir sporto ministerija buvo įpareigota tobulinti fondo veiklą reguliuojančius teisės aktus. 

Daugiau informacijos:

Ramūnas Karbauskis

LVŽS frakcijos Seime seniūnas

El. p. ramunas.karbauskis@lrs.lt 

 

Parašykite komentarą