Naujas įrankis investuojantiems į „žaliąją“ energiją – vienu pelės spustelėjimu apskaičiuokite prisijungimo prie Estijos elektros tinklo kainą

Estijos elektros perdavimo sistemos operatorius „Elering“ pristato inovatyvų technologinį įrankį „Elering e-gridmap“, kuris vienu pelės spustelėjimu leis apskaičiuoti prisijungimo prie Estijos elektros tinklo kainą. Šis įrankis itin pravers Lietuvos „žaliosios“ energijos projektų vystytojams ir investuotojams – naudodami „Elering e-gridmap“, jie galės apskaičiuoti kapitalo sąnaudų ir investicijų grąžą pagal projekto dydį ir jo vykdymo vietą.

„Vienas iš pagrindinių veiksnių, siekiant „Europos žaliojo kurso“ tikslų, yra išmetamojo anglies dvideginio kiekio mažinimas elektros gamyboje, todėl ypač svarbu efektyviai integruoti atsinaujinančios energijos procesus“ –  sako „Elering“ generalinis direktorius Taavi Veskimägi. – „Investuotojui, besirenkančiam potencialią vietą gamybai, svarbiausia yra galimybė prisijungti prie elektros tinklų, o taip pat prisijungimo trukmė bei kaina. Toks skaitmeninis įrankis kaip „Elering e-gridmap“ žymiai sumažins biurokratizmo naštą ir palengvins potencialių naujo tipo investuotojų darbą. Šie investuotojai mums labai reikalingi, kad galėtume sumažinti išmetamojo anglies dvideginio kiekį visoje ES energijos sistemoje.“

Anot T. Veskimägi, „Elering e-gridmap“, kuris yra prieinamas internetiniame puslapyje vla.elering.ee, leis investuotojams surasti bet kurią elektros perdavimo pastotę Estijoje ir apskaičiuoti galimą metinį kapitalo sąnaudų paskirstymą, norint prijungti gamybos įrenginius prie elektros tinklo.

„Elering e-gridmap“ yra visiškai automatizuotas įrankis, kuris leidžia bet kokiu laiku bet kuriam vartotojui – įskaitant ir Lietuvos elektros gamintojus ir vystytojus, planuojančius plėtrą – analizuoti galimas vietoves ir įvairias alternatyvas tam, kad jie galėtų vystyti atsinaujinančios elektros gamybos veiklą. Šis inovacinis sprendimas taip pat rodo, kad Estijos elektros energijos perdavimo sistemos operatorius investuoja į tinklo našumo kėlimą ir tokiu būdu kuria vidutinės trukmės perspektyvas investuotojams, analizuojantiems savo gamyklų pajėgumą.

„Elering e-gridmap“ savybės:

  • Vieno spustelėjimo įrankis „žaliosios“ elektros energijos investicijoms;
  • Padeda rasti rentabiliausias vietoves Estijoje, tinkamas ekologinėms investicijoms;
  • Pateikia laisvus pastočių pajėgumus bet kokiu metu;
  • Leidžia apskaičiuoti prisijungimo prie perdavimo tinklo kainą pagal esamus laisvus pajėgumus, o taip pat pajėgumų didinimo kainą.

Parašykite komentarą