Dviračių gamintoja „Baltik Vairas“ pasirinko „Luminor“ pagrindiniu banku

Didžiausia dviračių ir e-dviračių gamintoja Šiaurės Europoje „Baltik vairas“ pasirinko „Luminor“ pagrindiniu banku. „Luminor” ir „Baltik vairas“ pasirašė susitarimą dėl 17 milijonų eurų finansavimo paketo. Įmonė gamina apie 2 tūkst. skirtingų dviračių modelių ir yra pajėgi per metus pagaminti iki 450 tūkst. dviračių.

„Baltik vairas“ pasirinko „Luminor“ banką po konkurso, kuriame dalyvavo keturi kandidatai.

„Džiaugiamės galėdami dirbti kartu su šia įmone, kuri savo vardą grindžia kokybe ir klientų pasitenkinimu. Tokias gilias istorines tradicijas turintis verslas suteikia banko klientų portfeliui svorio ir solidumo“, – teigia Jonas Urbonas, „Luminor“ Verslo bankininkystės departamento vadovas Lietuvoje.

„Baltik vairas” finansų vadovas Konstantinas Bradauskas sako, kad bendrovė naudojasi plačiu finansinių produktų spektru ir būtent „Luminor“ bankas pasiūlė geriausias sąlygas jiems.

„Ieškojome ilgalaikio partnerio tolimesniam veiklos finansavimui. Aiškiai jautėme „Luminor“ susidomėjimą bei bendradarbiavimo norą. Džiaugiamės aktyviai į finansavimo rinką sugrįžusiu dalyviu ir teigiama jau prasidėjusios partnerystės patirtimi“, – sako K. Bradauskas.

„Baltik vairas“ yra didžiausia dviračių ir e-dviračių gamintoja Šiaurės Europoje. Įmonė veikia nuo 1948 metų, eksportuoja aukštos kokybės paprastus bei elektrinius dviračius. Daugiau nei 99% produkcijos iškeliauja į Vakarų Europą, daugiausia į Nyderlandus ir Vokietiją. Gamykloje nuolat dirba 440 žmonių, sezoninio piko metu darbuotojų skaičius viršija 500. „Baltik vairo“ pajamos per paskutinius finansinius metus, pasibaigusius praėjusių metų rugpjūčio 31 d., siekė 79 mln. Eur.

Bendrovė priklauso „KJK Sports“, Liuksemburge įsikūrusiam holdingui, kuris valdo įmones gaminančias aktyviam laisvalaikiui skirtas prekes. Į „KJK Sports“ investavo „KJK Management SA“ valdomas 220 mln. eurų dydžio privataus kapitalo fondas KJK Fund III S.C.A. SICAV-RAIF.

Apie „Luminor“:

„Luminor“ yra trečias pagal dydį finansinių paslaugų teikėjas Baltijos šalių bankininkystės rinkoje, 2020 kovo 31 dieną turėjęs 16 proc. indėlių ir 18 proc. paskolų rinkos dalis. 2500 „Luminor“ darbuotojų aptarnauja 900 000 klientų. 1 lygio kapitalo pakankamumo (CET1) koeficientas yra 20,5 proc., o akcinis kapitalas sudaro 1,6 mlrd. eurų.

Daugiau informacijos:

Indrė Baltrušaitienė

„Luminor“ komunikacijos vadovė

Tel.: +370 676 45334

El. p.: indre.baltrusaitiene@luminorgroup.com

Parašykite komentarą