Tarakonų naikinimas: kaip efektyviai atsikratyti neprašytų svečių?

Maisto likučiai namų virtuvėje ar kitose patalpose masina skruzdes, muses, vaisines museles ir kitus kenkėjus. Žinoma, nė vieni nėra malonūs ir pageidaujami namuose, tačiau atskirą dėmesį verta skirti tarakonams. Pastarieji ne tik nemalonūs vizualiai, tačiau svarbiausia – jie pavojingi sveikatai, mat perneša tokias ligas kaip dizenterija, salmoneliozė ar kitos. Tad priemonių imkitės iškart, vos tik namuose pastebite bent vieną tarakoną, nes jie turi savybę plisti itin sparčiai.

Tarakonai yra naktiniai vabzdžiai, neabejingi maistui, šilumai ir drėgmei / vandeniui, todėl paprastai įsikuria vonios ir virtuvės patalpose.

Kas išduoda, jog namuose turite neprašytų svečių?

Net jei patys tarakonų namuose dar nematėte, jų buvimą išduoda išmatos. Tad jei ant virtuvės ar vonios sienų, lentynų, ant indų pamatote vos milimetrą siekiančius juodus taškelius, tai gali būti rimtas signalas susirūpinti.

Taip pat įvairiose sunkiau prieinamose vonios ar virtuvės vietoje (pavyzdžiui, už spintelių, šaldytuvo, po kriaukle) galite rasti jų išnarų. Na, o pats akivaizdžiausias ženklas, kad namuose apsigyveno tarakonai, yra tiesioginis susidūrimas. Labiausiai tikėtinas jis būtų tamsiuoju paros metu uždegus šviesą virtuvėje. Net jei pamatėte vos vieną, galite būti tikri, jog kažkur Jūsų namuose jų esti dar bent kelios dešimtys.

Kaip išnaikinti tarakonus?

Pirmiausia tai reikia pasakyti, jog užduotis ne iš lengvųjų. Neretai išbandoma nemažai priemonių, kol galiausiai pavyksta atsikratyti šių nepageidaujamų įnamių.

Tiek kovai su tarakonais, tiek prevencijai, siekiant užkirsti kelią jų atsiradimui, vienas efektyviausių būdų yra švara. Pastarosios šie gyviai labai nemėgsta. Tad išvalykite namus, itin sunkiai pasiekiamas vietas, jokiu būdu nepalikite maisto likučių ant spintelių, spintelėse, ant stalo.

Pasirūpinkite, kad namuose nesikauptų drėgmė. Ne mažiau svarbu užsandarinti visus galimus tarakonų migracijos kelius namuose. Dar galite pasitelkti priemonę, kurią daugelis turite savo namuose, – lauro lapus. Pastarųjų kvapo tarakonai labai nemėgsta.

Cheminės tarakonų naikinimo priemonės paprastai garantuoja sparčiausius ir efektyviausius rezultatus. Tiesa, neretas vengia jas naudoti, nes tarakonų nuodai gali būti kenksmingi žmogui. Šias priemones reikia naudoti tinkamai. Išpurškus patalpą reikėtų nebūti joje 8 valandas tam, kad nebūtų sukelta žala. Taip pat svarbu, kad tarakonų naikinimo priemonės būtų perkamos tik specializuotose parduotuvėse.

Parašykite komentarą