Ūkio ministras E. Gustas: „Naujų užsienio rinkų paieškai ir esamų plėtrai paskirstyta 4,22 mln. eurų ES investicijų“

Ūkio ministras Evaldas Gustas įsakymu labai mažų, mažų ir vidutinių įmonių produkcijai pristatyti užsienyje ar Lietuvoje vykstančiose tarptautinėse parodose, mugėse ir verslo misijose pagal 2014–2020 metų laikotarpio Europos Sąjungos (ES) investicijų priemonę „Naujos galimybės LT“ 17 projektų įgyvendinimui skyrė 4,22 mln. eurų.

„Praėjusiu ES struktūrinės paramos periodu priemonė „Naujos galimybės LT“ sulaukė verslo susidomėjimo ir smarkiai prisidėjo prie išaugusių įmonių eksporto iniciatyvų, paskatino eksporto augimą į ir sudarė prielaidas Lietuvos įmonių produkcijai patekti į alternatyvias rinkas. Tikimės, kad ir 2014–2020 m. laikotarpiu ši priemonė Lietuvos įmonėms padės atverti dar daugiau galimybių pristatyti savo sukurtą produkciją tarptautinėse parodose ir verslo misijose ne tik Vakarų Europos, Šiaurės Amerikos ir Rytų Azijos valstybėse, bet ir tokiose šalyse kaip Omanas, Pietų Afrikos Respublika, Brazilija, Jungtiniai Arabų Emyratai“, – sako ūkio ministras Evaldas Gustas.

Didžiausia paramos suma – 463,63 tūkst. eurų – skirta informacinių ir ryšių technologijų sektoriui atstovaujančios asociacijos „INFOBALT“ projektui „INFOBALT narių grupinės eksporto iniciatyvos skatinimas“. Vykdant projektą bus įgyvendinami 42 renginiai: 30 mažųjų ir vidutinių įmonių grupinių verslo misijų į užsienio šalis, 2 tarptautinės parodos Lietuvoje ir 10 parodų už Lietuvos ribų. Kiekvienoje verslo misijoje ir tarptautinėje parodoje dalyvaus ne mažiau kaip 5 smulkiojo ir vidutinio dydžio verslo įmonės. Parodose bus pristatomos verslo įmonės, jų teikiamos paslaugos, gaminami produktai ar sukurti informacinių ir ryšių technologijų sprendimai, taip pat bus ieškoma naujų pirkėjų. Verslo misijose bus pristatomos įmonių verslo bendradarbiavimo ir veiklos galimybės, siekiama užmegzti naujų ryšių su užsienio šalių ūkio subjektais, supažindinama su įmonėmis ir jų produkcija.

433,56 tūkst. eurų skirta Lietuvos pramonininkų konfederacijos projektui „Lietuvos statybos, maisto technologijų ir ekologijos sektoriaus įmonių tarptautiškumo skatinimas“. Šiuo projektu statybos, sveiko maisto ir ekologiško gyvenimo būdo prekes ir paslaugas teikiančios labai mažos, mažos ir vidutinės įmonės bus skatinamos ieškoti naujų užsienio rinkų bei plėsti esamas rinkas. Vykdant projektą planuojama pristatyti 13 įmonių ir jų produkciją 31 tarptautinėje parodoje. Parodos, kurių tematika susijusi su Lietuvos statybos, maisto technologijų ir ekologijos sektoriais, vyks Suomijoje, Norvegijoje, Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje ir Baltarusijoje.

392,95 tūkst. eurų parama skirta ir kitam Lietuvos pramonininkų konfederacijos projektui „Lietuvos statybos ir kraštovaizdžio tvarkymo sektoriaus įmonių tarptautiškumo didinimas“. Per šio projekto įgyvendinimo laikotarpį planuojama pristatyti 6 įmones ir jų produkciją 24 statybos ir kraštovaizdžio tvarkymo tarptautinėse parodose Lietuvoje, Lenkijoje, Baltarusijoje, Latvijoje, Rusijoje, Ukrainoje, Vokietijoje.

Pagal priemonę „Naujos galimybės LT“ parama taip pat skirta Lietuvos aprangos ir tekstilės įmonių asociacijai, Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijai, Lietuvos maisto eksportuotojų asociacijai (LitMEA), Lietuvos verslo konfederacijai, Nacionalinei SPA asociacijai, Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmams, Rytų Europos partnerystės ir investicijų asociacijai, valstybės įmonei Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūrai, Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmams ir VšĮ „Versli Lietuva“.

Daugiau informacijos apie suteiktą paramą galima rasti Ūkio ministerijos svetainėje adresu www.ukmin.lt.

Parašykite komentarą