Seimo nario pranešimas. K. Masiulis prašo paaiškinti, ar bus parduodami Kongresų rūmai

2015 m. rugsėjo 22 d. pranešimas VIR

Seimo narys Kęstutis Masiulis prašo Vyriausybės ir Kultūros ministerijos paaiškinti, koks likimas laukia Kongresų rūmų, esančių Vilniaus g. 6, Vilniuje.

„Ministras Pirmininkas ne kartą viešai pareiškė, kad Sporto rūmų Šnipiškėse rekonstrukcijos projektas bus finansuojamas parduodant Kongresų rūmus Vilniaus g., kur įsikūręs Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras. Tuo metu kultūros ministras patvirtino Kultūros objektų aktualizavimo 2014–2020 m. programą, pagal kurią Kongresų rūmų modernizavimui numatyta skirti 3,66 mln. eurų. Po ES lėšų skirimo įstaiga privalo tam tikrą laiką tęsti veiklą, todėl nebeaišku koks tikrasis Kongresų rūmų ir simfoninio orkestro likimas“, – sako parlamentaras.

Premjeras Algirdas Butkevičius yra sakęs, kad Sporto rūmai Šnipiškėse į Kongresų centrą galėtų būti pertvarkyti iki 2017 m., o dabartiniai Kongresų rūmai šalia Vyriausybės rūmų būtų perduoti Turto bankui vėliau sprendžiant dėl jų pardavimo.

„Jeigu planuojama investuoti ES lėšas į Kongresų rūmų pastato modernizavimą, o paskui tą pastatą parduoti, tai yra panašu į valstybės lėšų švaistymą. Dėl tokių neaiškių ir nekonkrečių planų nežinomybėje atsidūrė simfoninis orkestras, todėl premjeras ir kultūros ministras turėtų susitarti ir paaiškinti visuomenei, koks yra Kongresų rūmų likimas“, – kalbėjo K. Masiulis.

Sporto rūmams Šnipiškėse išpirkti Vyriausybė ketina ieškoti 5,6 mln eurų, bendra investicijų į pastatą suma siektų 22,8 mln. eurų. Ekspertai pripažįsta, kad tokios investicijos niekada neatsipirks.

Kontaktams:

Kęstutis Masiulis

Tel.: (8 5) 239 6636, mob. 8 698 42 190; el. p. kestutis.masiulis@lrs.lt

Parašykite komentarą