Instaliacijos „Tautiška giesmė“ pristatymas Tuskulėnų memorialiniame komplekse

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: 2015-09-28, pirmadienis
Renginio pradžia: 16:00
Renginio vieta: Tuskulėnų rimties parko memorialinis kompleksas

Nuo 2015 m. rugsėjo 28 iki spalio 18 d. Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro Tuskulėnų rimties parko memorialinio komplekso koplyčioje-kolumbariume bus pristatomas unikalus projektas – Lietuvos valstybės himno instaliacija, kurią sukūrė menų sintezės judėjimas „Sintezija“.

Instaliacija „Tautiška giesmė“ – tai pasaulyje analogų neturintis kūrinys, sujungiantis mokslo, meno ir technologijų sritis. Lankytojui suteikiama galimybė ne tik girdėti, bet ir stebėti „Tautiškos giesmės“ kokybinius garso pokyčius esamuoju momentu: išoriniu instaliacijos paviršiumi judantis lazerio spindulys žymi spektrinėje diagramoje tuo metu skambantį himno fragmentą.

2011 m. Vasario 16-osios proga instaliacija buvo pirmą kartą oficialiai pristatyta Europos Komisijoje Briuselyje. Kūrinys sulaukė labai didelio susidomėjimo ir jau penktus metus yra sėkmingai eksponuojamas tiek Lietuvoje, tiek ir užsienio šalyse.

Rugsėjo 28-ąją, Tuskulėnų aukų atminimo dieną, idėjos autorius ir projekto vadovas Julius Žėkas pristatys instaliaciją jau jubiliejinį – šešiasdešimtąjį – kartą. Pristatymas vyks Tuskulėnų memorialinio komplekso koplyčioje-kolumbariume oficialaus Tuskulėnų aukų pagerbimo ceremonijos metu nuo 16.00 val.

Parašykite komentarą