Valstybės kontrolė inicijavo diskusiją viešųjų lėšų apsaugos tema

Šiandien į Aukščiausiosios audito institucijos inicijuotą renginį sukviesti Specialiųjų tyrimų tarnybos, Viešųjų pirkimų tarnybos, Valstybinės mokesčių inspekcijos bei Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos atstovai tarėsi, kaip pagerinti viešųjų lėšų apsaugą.

Seminaro–diskusijos „Pažangios rizikų analizės ir atrankos metodikos – efektyviausios priemonės viešųjų lėšų apsaugai“ metu dalytasi institucijų rizikų analizės praktikomis, įvertinti poreikiai ir galimybės taikomų metodikų peržiūrai, siekiant efektyvesnio viešųjų lėšų apsaugos proceso ir geresnių jo rezultatų.

„Vienas esminių šių institucijų tikslų – apsaugoti valstybės lėšas nuo švaistymo ar neteisėto panaudojimo.  Tikimės, kad ši neformali diskusija taps postūmiu glaudesniam jų bendradarbiavimui, padės surasti efektyvesnius veiklos įrankius ir atsisakyti neveiksmingų priemonių. Geriau koordinuojama šių institucijų veikla užtikrins efektyvesnę valstybės, tai yra, visų mūsų, lėšų apsaugą“, – sako valstybės kontrolierius Arūnas Dulkys.

Parašykite komentarą