Pradedama teikti veiklos nuomos paslauga „Caterpillar“ technikai įsigyti

Pasaulinis statybinės technikos gamintojas „Caterpillar“ Lietuvoje pristato „Cat Financial“ paslaugą – naujų bei naudotų darbo mašinų veiklos nuomą. „Caterpillar“ yra statybinės technikos gamintojas, teikiantis gamyklinio finansavimo paslaugas „Cat Financial“ Lietuvoje.

„Caterpillar“ veiklos nuomą savo gaminamoms darbo mašinoms siūlo tiesiogiai per savo šeimos įmonę „Cat Financial“, o ne per išorinį tarpininką – banką ar kitas finansavimo paslaugas teikiančias bendroves. Todėl paslauga klientui teikiama lanksčiomis sąlygomis, be to, renkantis veiklos nuomos paslaugą iš gamintojo, viską galima gauti iš vienų rankų – techniką, finansinį sprendimą, techninę priežiūrą bet kuriuo paros metu“, – sako Rasantas Valaitis, „Caterpillar“ Lietuvoje atstovaujančios UAB „Witraktor“ vadovas.

Veiklos nuomos paslaugą pasirinkusiai įmonei „Cat Financial“ perduoda naudotis pageidaujamą techniką iš anksto numatytam laikotarpiui. Jis gali būti nuo 1 iki 5 metų. Klientas per sutarties laikotarpį moka nuomos įmokas, o pasibaigus sutarčiai gali pasirinkti: grąžinti techniką bendrovei, pratęsti nuomos sutartį ar įsigyti naudotą darbo mašiną.

„Veiklos nuoma yra patogi įmonėms, turinčioms ilgalaikius, pvz. 2-3 metų projektus, kai reikiama konkreti technika, tačiau sunku suplanuoti, ar vėliau, pasibaigus projektui, ji bus reikalinga. Nauja, efektyvi technika yra brangi investicija, todėl pasinaudojęs veiklos nuomos paslauga, įmonė turi laiko apsispręsti, ar investuoti ir įsigyti techniką, ar pasibaigus sutarčiai ją grąžinti“, – sako Rasantas Valaitis.

„Caterpillar“ teikiama veiklos nuomos paslauga pasižymi lankstumu, nes nuomos įmokos nustatomos atsižvelgiant į kliento poreikius ir finansines galimybes. Be to, veiklos nuomos paslauga gali būti suteikta ir be pradinės įmokos.

„Cat Financial“ veiklos nuomos paslaugą statybinei ir žemės ūkio technikai pasaulinėje rinkoje pradėjo teikti labai skirtingu metu, o Baltijos šalims ji pasiūlyta neseniai – Latvijoje prieš 2 metus, o Lietuvoje – šį mėnesį. Lietuvoje šia paslauga besinaudojančios įmonės gali rinktis iš daugiau nei 300 „Caterpillar“ statybos ir ūkio darbams skirtos technikos, tarp jos: ekskavatorius, frontalinius krautuvus, buldozerius, ekskavatorinius krautuvus, teleskopinius krautuvus, greiderius, asfaltavimo techniką.

„Caterpillar“ yra vienas iš didžiausių statybinės pramonės mašinų gamintojų pasaulyje. 2000 m. oficialiu „Caterpillar“ atstovu Lietuvoje tapo UAB „Witraktor“. Įmonės specializacija – naujos ir naudotos statybinės technikos, įvairaus galingumo elektros stočių, dujinių bei jūrinių Cat variklių pardavimas, nuoma ir priežiūra, taip pat aukštos kokybės originalių atsarginių dalių tiekimas. „Witraktor“ priklauso tarptautinei „Wihuri“ įmonių grupei. „Wihuri“ grupė yra suomių verslo konglomeratas, veikiantis visame pasaulyje.

Parašykite komentarą