Augantis standartizuotų analitinių sprendimų poreikis

Renginio tipas: Seminaras-praktinė sesija | DATA TALK
Renginio data: 2015-11-10, antradienis
Renginio pradžia: 09:00
Renginio vieta: Comfort Hotel LT Rock’n’Roll Vilnius, Kauno g. 14.

Lietuvoje analitikos projektus vis dar supa mitai. Tenka pripažinti, jog tai, su kuo verslo konsultantai, diegiantys verslo analitikos projektus, susidurdavo, tarkim, prieš dešimtmetį, pasikeitė. Ir šiandien įmonėse dirba nemažai profesionalų, kurie puikiai prisimena brangius, kelerius metus trunkančius, sudėtingus verslo įrankio diegimo procesus. Mūsų rankose išmanieji telefonai prigijo greitai, – nors ir norėtųsi, bet su analitiniais įrankiais taip nenutiko.

Verslo analitikos sistemos, jų diegimo procesai laikui bėgant kinta taip pat, kaip keičiasi ir išmanieji mūsų rankose – lengvėja, aiškėja, paprastėja, greitėja. Technologijos be pastangų okupuoja tiek mūsų darbinę aplinką, tiek asmeninį gyvenimą – mes mielai tai priimame dėl elementarių priežasčių: jomis kuriame lengvesnį gyvenimą, kai kuriuos kasdienius dalykus, anksčiau reikalavusius nemažai laiko, išsprendžiame keliais klavišo paspaudimais. Inovacijos, kuriomis pirmiausia įprantame naudotis kasdienybėje, persikelia ir į verslą. Iš namų nešamės savo kompiuterius, planšetes – norime “po ranka” turėti tai, kas mums padeda dirbti, taupo laiką, kurį vėliau galime skirti laisvalaikiui. Dauguma tai nesunkiai įsileidžiame į savo gyvenimus ir išmaniosiomis technologijomis naudojamės, įdarbindami jas savo naudai. Jei dar prieš kokius penkerius metus į verslo sistemas diegiančias konsultacines bendroves kreipdavosi tik tos įmonės, kurios metinę apyvartą skaičiuodavo šimtais milijonų litų, tai paskutiniais metais analitikos sprendimus vis dažniau įsigyja vidutinės bei smulkiosios bendrovės, kurių apyvarta dešimt kartų mažesnė. Tokiose įmonėse dirba nauji, ambicingi vadovai, neturintys jokių išankstinių nuostatų – ko gero, kai analitika Lietuvoje žengė pirmuosius žingsnius, jie tuo metu dar trynė mokyklos suolus. Laikai keičiasi, kai kuriems mitams lemta tapti istorija: turėti gerą sistemą pardavimų, pirkimų, atsargų, finansų, marketingo analitikai jau nėra nepasiekiamas tikslas.

“Dešimtmetį diegiant analitikos sprendimus, bendraujant su įmonių savininkais, direktoriais, komercijos, finansų ar marketingo vadovais sukaupta patirtis ir praktinės žinios lėmė posūkį standartizuotų, industrinių analitinių aplikacijų link, – sako Rolandas Šustikas, UAB “Veritana” partneris ir direktorius. – Standartizuotos industrinės verslo analitikos aplikacijos leidžia per keletą dienų patikrinti jų atitikimą įmonių verslo poreikiams ir tuo pačiu pasinaudoti dešimčių jau atliktų projektų gerosiomis praktikomis. Norime sukaupta patirtimi pasidalinti ir pristatyti mūsų įmonės konsultantų ištobulintas inQ aplikacijas (Sales inQ, Loyalty inQ, kiek vėliau rinkai pristatysime ir Finance inQ), kurios yra sukurtos QlikView ar Qlik Sense pagrindu ir kurios, tikėtina, patenkins iki 80% jūsų įmonės poreikių, o likusius 20% funkcionalumo galėsite sukurti patys arba bendradarbiaujant kartu su mums.  Taip išvengiama brangių, neprognozuojamų ir ilgus mėnesius trunkančių verslo analitikos projektų. inQ aplikacijose kruopščiai standartizavome per 10 metų įgytas gerąsias verslo analitikos praktikas, apimančias patikrintus rodiklių rinkinius, vizualizacijas ir prekybos, ir gamybos bendrovėse pasiteisinusius tikslinius analitinius metodus. Aplikacijose yra įdiegti ir bendrieji  analitiniai metodai, tokie, kaip palyginamoji analizė, nuokrypių analizė, kurie yra universalūs ir nepriklauso nuo užsakovų veiklos. Daugumos mūsų klientų nuomone, šiais laikais yra per brangu kurti analitines sistemas nuo nulio.”

Nors nemaža dalis Lietuvos įmonių inQ aplikacijas jau naudoja, viešo šių analitinių aplikacijų pristatymo dar nebuvo, todėl lapkričio 10d. Vilniuje organizuojamas renginys “Data Talk: Standartinių analitinių aplikacijų diena prekybos ir gamybos įmonėms”. Seminaras yra skirtas prekybos ir gamybos įmonių vadovams, komercijos bei marketingo skyrių profesionalams. Renginio metu didžiausias dėmesys bus skirtas Sales inQ, pardavimų – pirkimų – atsargų verslo analitikos aplikacijai, kuri yra sukurta mažmeninės/didmeninės prekybos ir gamybos įmonėms, bei Loyalty inQ, lojalių klientų segmentavimo pagal elgseną ir pirkimo įpročius verslo analitikos aplikacijai.

***

DATA TALK: Standartinių analitinių aplikacijų diena prekybos ir gamybos įmonėms. Įmonių vadovams, komercijos, pardavimų, pirkimų skyrių vadovams, marketingo profesionalams

Data ir vieta: 2015 m. lapkričio  10d., antradienis, viešbutyje Comfort Hotel LT Rock’n’Roll Vilnius, Kauno g. 14.

Laikas: pranešimų ir praktinių pavyzdžių sesijos, pokalbiai, diskusijos nuo 9.00 iki 13.00.

Dalyvavimas nemokamas.

Dienotvarkė ir registracija: http://veritana.lt/events/data-talk-2015/

Organizatorius, papildoma informacija: UAB Veritana | tel. +370 688 83777 | info@veritana.lt

Parašykite komentarą