„Tele2“ ir „Kazachtelekom“ jungia mobiliojo ryšio bendroves Kazachstane

Tarptautinė „Tele2“ grupė ir „Kazachtelekom“ paskelbė susitarimą sujungti jų mobiliojo ryšio verslus Kazachstane. Jungimasis sustiprins abiejų kompanijų pozicijas šalyje. Ir „Tele2“, ir „Kazachtelekom“ priklausantis mobiliojo ryšio operatorius „Altel“ jau veikia šioje rinkoje.

Jungtinė bendrovė perims abiejų rinkos dalyvių stiprybes – „Tele2“ jau šešerius metus Kazachstane plėtojamą sėkmingą verslo struktūrą ir „Altel“ kuriamą 4G ryšio tinklą.

Partnerystė padės abiem kompanijoms užimti tvirtesnes pozicijas Kazachstano mobiliojo ryšio rinkoje. Naujasis ryšio operatorius turės daugiau nei 5,6 mln. paslaugų vartotojų ir užims apie 22 proc. rinkos.

„Sandoris leis mūsų klientams naudotis „Altel“ 4G tinklu, kurio plėtra vis labiau įsibėgėja visame Kazachstane. Jungtinės bendrovės veiklos sinergija bus naudinga tiek „Tele2“ klientams, tiek akcininkams“, – sakė Allison Kirkby, „Tele2“ prezidentė ir vykdomoji direktorė.

„Susijungimas atneš naujų galimybių plėsti ryšio tinklo aprėptį. Partnerystė taip pat paskatins naujausių technologijų, tokių kaip 4G/LTE, diegimą, ir padidins paslaugų pasiūlą „Altel“ ir „Tele2“ klientams Kazachstane. Esame labai patenkinti bendradarbiavimu su „Tele2“ – tai yra vienas lyderių korporacinės atsakomybės ir bendrovių valdymo srityse“, – komentavo Kuanyšbek Jesekejev, „Kazachtelekom“ valdybos pirmininkas.

Įgyvendinus sandorį, „Tele2“ ir „Kazachtelekom“ jungtinėje bendrovėje turės, atitinkamai, 51 ir 49 proc. balsavimo teisių bei 49 ir 51 proc. teisių į ekonominę grąžą. „Tele2“ išlaikys bendrovės valdymą. „Tele2“ grupė taip pat išpirks kompanijai „Asianet“ priklausančias akcijas. „Asianet“ dabar turi 49 proc. „Tele2“ bendrovės Kazachstane akcijų.

Parašykite komentarą