Klaipėdoje pristatytos naujausios Paryžiaus akinių stiliaus tendencijos

Lapkričio 17 –ąją Klaipėdoje, „Optikos pasaulio“ salono renginyje „Draugų diena“, susirinkusiems klaipėdiečiams,  buvo pristatytos naujausios šio sezono pasaulinės akinių mados tendencijos ir atsakyta į jiems aktualius, su akių sveikata susijusius, klausimus.

Pasak Optikos pasaulio” produkto vadovės Ingos Steponavičienės, ji su kolegomis dažnai išgirsta klausimų apie tai, kodėl nevyksta akinių rėmelių kolekcijų pristatymai, kodėl nėra galimybės išgirsti specialistų komentarų. „Taigi, panašūs klausimai bei išsakyti klientų pageidavimai mus paskatino susimąstyti, kad egzistuoja stilingų naujienų pristatymo visuomenei poreikis. Būtent taip ir išsivystė „Draugų dienos“ renginio iniciatyva“, – sakė I. Steponavičienė.

Apibūdinant akinių stiliaus naujienas, produkto vadovė teigia, kad šį rudenį madingi ne metaliniai, o plastikiniai akinių rėmeliai. Norinčiuosius neatsilikti nuo naujausių madų tendencijų, pašnekovė skatina rinktis apvalėjančius ar apvalius akinių rėmelius. Ypač madingi katės akių formos, masyvaus plastiko akiniai, puošti raštais. Šios tendencijos, beje, aktualios ir paprastiems (korekciniams) akiniams, ir akiniams nuo saulės“, – pabrėžė I. Steponavičienė. Pašnekovės teigimu, šiemet madingas tiek skaidrus plastikas, tiek ryškūs atspalviai. Dominuoja tradiciniai juodos ir rudos spalvos akinių rėmeliai, tačiau po truputį atsiranda ir ryškesnių –  mėlynų, violetinių, žalių ar net rožinių akcentų. Įdomu tai, kad vis madingesni ir dekoruoti, įvairiais kristalais puošti akinių rėmeliai.

Lietuviai neseka akinių madų taip, kaip  kiti Vakarų Europos šalių gyventojai, tačiau padėtis žingsnis po žingsnio keičiasi teigiama linkme. „Didžiuosiuose miestuose jau pastebime, kad vis dažniau pasirenkami stilingesni, ryškesni akiniai. Pašnekovės teigimu, žymiausi pasaulio dizaineriai siūlo žmogui turėti bent dvi poras akinių, su kuriais galima sukurti norimą stilių. Pavyzdžiui, vieni galėtų būti santūresni, kasdieniai, o kiti – kiek įmantresni – laisvalaikiui.

Naujausių madų tendencijų pristatymas neapsiėjo ir be dėmesio akių priežiūrai – akiniai turi būti ne tik stilingi, bet ir kokybiški. „Iš tiesų, kokybę ir komfortą lemia ne tik akinių rėmeliai, bet didelę svarbą tam turi akinių lęšiai“, – kalbėjo produkto vadovė Nelė Girdenienė

Kalbant apie akinių lęšių savybes, produkto vadovė teigė, kad kokybiški akinių lęšiai užtikrina apsaugą nuo daugelio neigiamų faktorių. „Dabar gaminami aukštos kokybės lęšiai ir lengvi, ir ploni, ir turintys apsauginių sluoksnių, kurie saugo nuo atspindžių, leidžia matyti skaidresnį vaizdą bei palengvina lęšio valymą. Taigi – reikalauja labai elementarios priežiūros“, – kalbėjo N. Girdenienė.

Specialistė priminė, kad akiniai – jau seniai ne tik tiems, kurių prastesnis regėjimas, tai – ir sveikų akių apsauga, ir stiliaus elementas.

Parašykite komentarą