Žinomi virtuvės šefai LNK labdaros koncerte „PasiDalink“ atidarys restoraną ir gamins tiesioginiame eteryje

Penktadienį LNK savo žiūrovus pakvies žiūrėti jau ketvirtą kartą rengiamą „Maisto banko“ labdaros koncertą „PasiDalink“. Jo metu garsiausi šalies atlikėjai, sporto, scenos, ekrano žvaigždės ragins Lietuvą drauge padėti įveikti nepriteklių. Koncerto metu matysime ir kulinarinių atrakcijų. Žinomi kulinarai gamins gurmaniškus patiekalus iš produktų, kuriuos dažniausiai tenka valgyti vargdieniams, virtuvės ir scenos žvaigždžių rankose muzikos instrumentais virs puodai ir keptuvės.

Labdaros koncerto „PasiDalink“  metu garsius politikos, verslo ir žiniasklaidos veikėjus renginio organizatoriai vilios į restorane „Terrazza“ ruoštą labdaros vakarienę, kur juos vaišins žinomi šefai. Iš produktų, paprastai dalinamų skurstantiems, gurmaniškus patiekalus gamins molekulinės virtuvės virtuozas Arūnas Stoškus, keksiukų karaliene“ vadinama Liucina Ringailė ir įvairių šalių valgius ruošiantis Gidonas Bilas Šapiro. Vakarienės metu surinktos lėšos keliaus nepasiturinčiųjų maitinimui.

Kilniu tikslu susižavėjo ir renginyje dalyvaus politikos veikėjai. Tarp jų – Algirdas Sysas, Kęstutis Daukšys, Šarūnas Gustainis, Andrius Kupčinskas. Jiems draugiją palaikys pramogų pasaulio grandai Rūta Ščiogolevaitė, Nerijus Juška, Giedrė Talmantienė ir kiti. „Prie labdaringos vakarienės susėdę įžymybės savo pavyzdžiu ragins prie nepasiturinčiųjų maitinimo paskatins prisidėti ir kitus“, – tiki „Maisto banko“ vadovė Deimantė Žebrauskaitė.

Paruošti ištaigingą vakarienę iš paprastų produktų – nelengvas, tačiau išsprendžiamas iššūkis. Gidonas Šapiro nežada ieškoti paprastų kelių. „Kad kasdienė bulvė taptų stalo pažiba, reikės surasti originalių sprendimų“, – paslapties išduoti nenorėjo Bilas.

„Iš vargšams įperkamų produktų sunku gaminti ką nors mėsiško“, – vegetariškos mitybos ekspertei Gintarei Gurevičiūtei guodėsi Nomeda Marčėnaitė. „Ką reiškia būti vegetaru per prievartą?“, žiūrovų klaus gaminti mėgstanti vaidų vedėja.

Kol šefų ketveriukė Lietuvos elitą stebins kasdienių ingredientų gurmaniškomis transformacijomis, , Beata Nicholson į improvizuotą arbatinę pasikvies daugiavaikes šeimas. Čia virtuvės žinovė drauge su šeimomis gamins ir ragaus tradicinius, dažnai jau primirštus skanėstus, kuriuos senoliai įstengdavo patiekti net daug burnų maitinančiose šeimose. „Man plyšta širdis skaitant, kad neprivalgo kas penkta šeima  – daugiavaikės šeimos, vienišos mamos, ligoniai ir senukai. Aš  pristatysiu keletą labai skanių patiekalų, kuriuos nebrangiai ir greitai galime gamint kiekvienas“, – kalbėjo virtuvės meistrė Beata Nicholson. O kad gaminti būtų linksma, Beata uždainuos su Katažina Zvonkuviene, pritariant puodų, dangčių ir keptuvių orkestrui.

Padėti pamaitinti skurstančius ragins ir būrys garsiausių sporto, scenos žvaigždžių, politikos ir verslo lyderių. Atsiminimais apie vaikystėje patirtą vargą ar tik svajonėse pasiekiamus skanėstus dalinsis galiūnai Virginijus Alekna ir Žydrūnas Savickas, krepšininkai Antanas Kavaliauskas ir Kšištofas Lavrinovičius, aktoriai Juozas Budraitis ir Vytautas Rumšas.

Aleksandras Ivanauskas – Fara prisiminė, jog vaikystėje labiausiai mėgo mamos keptus blynus.  Ieva Krivickaitė dar ir šiandien su alpuliu prisimena vaikystės trešnes, o Bernadeta Lukošiūtė didžiausiu gardėsiu vadina duonos pagrandukus su sviestu.

Koncerto scenoje matysime netikėtų duetų ir susitikimų. Žiūrovų numylėtinis Radži varžysis su estrados princu Ryčiu Cicinu, legendinis tenoras Eduardas Kaniava dainuos drauge su Deiviu. Scenoje pasirodys kartu seniai matytos seserys Natalija Bunkė ir Kristina Ivanova, džiugins šeimyniniai Renatos ir Deivio Norvilų bei Irūnos ir Mariaus Jampolskio duetai.

Skambės specialiai šiam renginiui sukurti populiariausių hitų popuri. Į kovą su skurdu pakilti ragins ištisa plejada balsingų vyrų – geriausias legendinės grupės „Hiperbolė” dainas atliks Merūnas, Povilas Meškėla, Sasha Song, Giedrius Leškevičius, Vladas Kovaliovas ir Vytenis Kaluškevičius. Pritariant trims chorams, populiarias dainas atliks merginų grupės „69 danguje“ ir „Pop ladies“, Asta Pylipaitė, Mia, Stano, Inga Valinskienė ir Aistė Pilvelytė.

Žiūrovų širdis virpins jautrios istorijos apie žmones, likimo valia pasmerktus nepritekliui ir negandoms. Renginį ves menininkė ir „Maisto banko“ ambasadorė Nomeda Marčėnaitė, televizijos laidų vedėjas Rolandas Vilkončius bei populiarioji kulinarė Beata Nicholson. „Iš patirties žinau, kad negalia ar skurdas žemina žmogų ir skųstis jie dažnai nedrįsta, nes tai tolygu prisipažinimui, jog nekontroliuoji savo gyvenimo“, tvirtina Nomeda. „Šiandien aš būsiu vienišų moterų, likusių su mažamečiais vaikais, balsu, kurios jaučiasi kaltos praradusios darbą, negalinčios išmaitinti savo vaikų, kurios nedrįsta mūsų paprašyti.“

 „Maisto banko“ akcijos „PasiDalink“ finalą per LNK žiūrėkite šį penktadienio vakarą nuo 19:30 val.

Parašykite komentarą