Profesionalaus meno kūrėjai kviečiami į Vilnių

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: 2015-11-30, pirmadienis
Renginio pradžia: 14:00
Renginio vieta: Kalvarijų g. 1, Vilnius

Lietuvos kultūros taryba ir LR kultūros ministerija 2015 m. iš dalies parėmė Kūrybinių industrijų parko „Architektūros centras“ inicijuojamą projektą „Meno bendruomenių regionuose kūrimas“. Šis projektas yra tiesiogiai adresuotas profesionalaus meno kūrėjų žinomumui ir jų kūrybos pristatymui Lietuvoje bei visame pasaulyje skatinti.

Projekto tikslas – sukurti internetinę menininkų, reziduojančių Lietuvos regionuose, duomenų platformą. Internetinė platforma grąžintų kūrėjus į visuomeninį gyvenimą, užtikrintų, kad jie turėtų potencialų pajamų šaltinį, ir paskatintų sistemingą visuomenės supažindinimą su kūryba, menu, kultūra (pavyzdžiui, per vietoje organizuojamas dirbtuves).

Projektas „Meno bendruomenių regionuose kūrimas“ taps vieningos, informaciją apie kūrėjus pateikiančios internetinės platformos pagrindu. I etape numatoma rinkti informaciją iš 5 Lietuvos apskričių: Vilniaus, Utenos, Panevėžio, Klaipėdos, Alytaus. Tai bus sukoncentruota informacija apie meno kūrėjus regionuose, kad būtų aiškiai pateikta informacija apie tai kas, ką, kur ir kokiu būdu kuria, kada galima atvykti į menininko dirbtuvę, kokios paslaugos yra teikiamos, ar galimos edukacijos ir t.t. Taip pat organizuojami 5 regioniniai renginiai, kuriuose pristatomi ir aptariami internetinės platformos galimybės ir veikimo principas.

Šio projekto sėkmė neįmanoma be regionų organizacijų paramos. 2015 m. pasitelkiami trisdešimties rajonų kultūros srities specialistai, o darbus koordinuoja 5 regioniniai kuratoriai. Platformą numatyta viešinti per kultūros centrus, bibliotekas, muziejus, kūrėjų asociacijas, turizmo informacinius centrus, savivaldybes ir socialinius tinklus.

Kviečiame Jus į regioninį renginį Vilniuje, kuris įvyks Lietuvos architektų sąjungoje (II aukštas, Kalvarijų g. 1, Vilnius) š. m. lapkričio 30 dieną 14 valandą. Preliminari renginio trukmė 2-2,5 valandos.

Renginio metu aptarsime planuojamos internetinės platformos struktūrą ir diskutuosime, kokią informaciją tikslinga talpinti.

Prašome pasidalinti šia informacija su profesionalaus meno kūrėjais, galerijomis ar kūrėjų bendruomenėmis iš Vilniaus regiono (Elektrėnų, Šalčininkų, Širvintų, Švenčionių, Trakų, Ukmergės ar Vilniaus rajonų), kuriems tai gali būti aktualu.

Daugiau informacijos apie projektą galima gauti:
Aida Štelbienė, el. paštas arch.centras@gmail.com arba telefonas +370 680 99800

Parašykite komentarą