Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos pranešimas: „Seimo nariui Arminui Lydekai įteiktas Ispanijos valstybinis ordinas“

Ispanijos Karalystės nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Emilijus Fernandesas-Kastanjas (Emilio Fernández-Castaño) iškilmingai apdovanojo Seimo narį, Europos reikalų komiteto pirmininko pavaduotoją Arminą Lydeką Ispanijos valstybiniu ordinu „Orden del Mérito Civil“. Apdovanojimo ceremonija Vilniuje įvyko vakar.

Ordinas skirtas už veiklą žmogaus teisių srityje, europinių vertybių puoselėjimą bei Ispanijos ir Lietuvos santykių gerinimą.

„Gauti šį apdovanojimą man – didžiulė garbė, o kartu ir įkvėpimas tęsti pradėtus darbus. Už įvertinimą dėkoju Ispanijai, Ispanijos Karaliui Jo Didenybei Felipei VI ir Ispanijos Vyriausybei. Per savo darbo metus, skatinant bendradarbiavimą tarp Lietuvos ir Ispanijos, man pasitaikė garbė ir galimybė bendrauti su Jo Didenybe karaliumi Chuanu Karlosu (Juan Carlos) – didžiu žmogumi, kuris sėkmingai transformavo Ispaniją iš diktatūros į demokratišką valstybę.

Šiandien Ispanija yra pavyzdys, vertinant pagarbą žmogaus teisėms ir tolerantiškumą kiekvienam piliečiui“, – sako ordinu „Orden del Mérito Civil“ apdovanotas Seimo narys A. Lydeka.

Pridedama asmeninio archyvo nuotr.

Parašykite komentarą