Seimo rinkimuose Daiva Kelečienė dalyvaus su Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai)

Artūro Zuoko vadovaujama Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) susitarė su Zarasų rajono savivaldybės tarybos nare, dirbusia ir Zarasų rajono mere Daiva Kelečiene dėl jos kandidatavimo LR Seimo rinkimuose kartu su Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) 52 Zarasų – Visagino rinkimų apygardoje.

“Džiaugiamės, kad vis daugiau judėjimų ir visuomeninių organizacijų artėjančiuose rinkimuose siekia vienyti jėgas su Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai). Tą patvirtina ir Daivos Kelečienės bei jos komandos iš judėjimo “Švari savivalda” įsijungimas į mūsų formuojamą sąrašą,” – teigė Lietuvos laisvės sąjungos (liberalai) pirmininkas Artūras Zuokas.

Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) yra įkurta visuomeninio judėjimo “TAIP” nariams susijungus su Liberalų ir centro sąjunga. Partija sudarė sąlygas prie sąrašo prisijungti ir visuomenininkams.

“Lietuvos politikoje šiandien tikrai trūksta visuomeniškumo. Kartu su Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) imsimės visų galimų priemonių, kurios prisidėtų prie skaidrių ir sąžiningų LR Seimo rinkimų organizavimo ir vykdymo, o rinkėjų papirkinėjimas taptų praeities atgarsiu, o ne kiekvienų rinkimų realybe”, – sakė judėjimo “Švari savivalda” lyderė Daiva Kelečienė.

Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) kartu su judėjimu “Švari savivalda” taip pat sutarė bendradarbiauti valstybės ir savivaldybių valdymo, mokesčių politikos ir sveikatos apsaugos modernizavimo klausimais.

Lietuvos gyventojai privalo uždirbti daugiau

Zarasuose buvo pristatytos ir artėjančių LR Seimo rinkimų gairės. Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) kartu su judėjimu “Švari savivalda” pagrindiniu tikslu rinkimuose įvardijo didesnes lietuvių pajamas.

“Mažiausi atlyginimai ir didžiausi mokesčiai Europoje – štai koks šiandien yra 25 metų neefektyvaus valstybės valdymo rezultatas ir požiūris į žmones. Šiandien atrodo, kad ne valdžia tarnauja žmonėms, o žmonės tarnauja valdžiai. Toks tam tikro baudžiauninko veikimo principas nebegali daugiau būti toleruojamas. Jeigu politikai to nesugebėjo pakeisti per 25 metus, visuomeninių organizacijų atstovų suformuotas rinkimų sąrašas tai įgyvendins”, – tvirtino partijos Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) pirmininkas Artūras Zuokas.

Kalbėdamas apie dabartinę ekonominę situaciją, Artūras Zuokas pasiūlė atkreipti dėmesį į Latviją ir Estiją, kuriose situacija yra kardinaliai kitokia – mokesčiai yra vieni iš mažesnių, o atlyginimai didesni. Estijoje 2014 m. pabaigoje vidutinis darbo užmokestis jau siekė 1039 eurus, trečdaliu daugiau negu Lietuvoje.

“Tai yra faktas to, kad per visą laikotarpį mes ne tik, kad nesugebėjome užsitikrinti lyderio pozicijų regione, nors jas turėjome devyniasdešimtaisiais, bet netgi jas praradome – ir aš kalbu ne apie greičiausią internetą, o apie savo žmonių atstovavimą”, – pridūrė jis.

Įvardintos ir pagrindinės Lietuvos socialinės problemos

Vienos didžiausių Lietuvos problemų, pasak Zarasuose susirinkusių lyderių, yra emigracija, demografija, alkoholizmas ir savižudybės. Temos, kurios šiandien aktyviai aptarinėjamos politikų, tačiau nesprendžiamos.

“Vis atsiranda nauji pasiūlymai Seime, investuojami milijonai mokesčių mokėtojų pinigų į programas, apvalių stalų diskusijas. Koks šiandien to rezultatas? Emigracija didėja, demografija prastėja, alkoholio vartojimas didėja, savižudybių skaičius auga. Akivaizdu, kad šios pagrindinės Lietuvos socialinės problemos – sprendžiamos neefektyviai, o kas daroma – tiesiog neveikia”, – atkreipė dėmesį Artūras Zuokas.

Pasak Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) pirmininko, atėjo laikas realioms permainoms, o ne nesibaigiančių diskusijų ciklui.

Parašykite komentarą