Teismas: įtariamai 19-metei, į šulinį įmetusiai savo kūdikį – namų areštas

Šiandien Marijampolės rajono apylinkės teismas tenkino prokuroro prašymą skirti namų areštą 19-metei K. A., kuri įtariama trečiadienio rytą į šulinį įmetusi savo 7 mėnesių sūnų.

Nors iš pradžių prokurorai prašė įtariamąją suimti, teismas nusprendė, kad tai per griežta kardomoji priemonė. Suėmimo buvo prašyta dviem pagrindais ir motyvais: įtariant, kad K. A. slėpsis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokurorų ir teismo bei darys naujus nusikaltimus.

„Prokurorų prašomi pagrindai yra formalaus pobūdžio, – sako teisėja Aksinija Žemantauskienė. – Atsižvelgiant į teismų praktiką vien tik nusikalstamos veikos sunkumas nėra pagrindas skirti pačią griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą. Šiuo atveju analizavau įtariamosios asmenybę nusikalstamos veikos kontekste ir suėmimo neskyriau“.

Nepatenkinus pirmojo prokuroro prašymo, teismui buvo pateikti du nauji prašymai skirti švelnesnes kardomąsias priemones: namų areštą ir įpareigojimą gyventi atskirai nuo nukentėjusiojo N. A. Šie prašymai šiandien buvo patenkinti.

Įtariamoji K. A. privalės būti namuose nuo 21 iki 7 val.

Parašykite komentarą