Darbo partija: būtina atlikti gyventojų apklausą dėl laiko sukiojimo

Antradienį, vasario 23 d., Seimo Darbo partijos frakcija išklausė ūkio ministro Evaldo Gusto paaiškinimo, kaip Vyriausybė vykdo Seimo nutarimą dėl laiko sukiojimo.

„Ministerijos pateikė savo paaiškinimus, kokį poveikį jų sferoje daro laiko sukiojimas. Darbo partija mano, kad sekantis žingsnis  – atlikti gyventojų apklausą ir sužinoti, ar žmonės nori, kad mūsų  valstybėje būtų sukiojamas laikas. Tik tada, kai išsiaiškinsime žmonių nuomonę, turime kreiptis į Europos Komisiją su pageidavimu savarankiškai spręsti vasaros laiko taikymą savo šalies teritorijoje“ , – sako Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Kęstutis Daukšys.

Dar 2012 metais atlikta gyventojų apklausa parodė, kad net beveik 52 procentai žmonių yra nepatenkinti laikrodžių sukinėjimu ir vasaros laiko įvedimu. Visgi, K. Daukšys pažymi, kad dėl neįvykdytos naujausios gyventojų apklausos, laikrodžių sukiojimo klausimu dabartinė gyventojų pozicija yra nežinoma.

 „Jei dauguma gyventojų yra nepatenkinti laikrodžių sukinėjimu – privalome keisti tvarką.  Dar prieš kelerius metus atliktos apklausos rezultatai parodė gyventojų požiūrį – žmonės nenori sukioti laikrodžių. Jei būtų laiku kreiptasi į Europos Komisiją su pageidavimu savarankiškai spręsti vasaros laiko taikymą savo teritorijoje, dabar turėtume kitokią situaciją ir nereiktų laukti dar penkerių metų, kol galėtume pakeisti padėtį. Tačiau dėl Vyriausybės nesugebėjimo veikti, ar gyventojų nuomonė šiuo klausimu nepasikeitusi, taip ir nežinome, nes reikalinga  apklausa padaryta nebuvo. Vyriausybei dar kartą nurodysime padaryti apklausą ir jei jos atlikti bus ir vėl nesugebėta, šį darbą mūsų partija atliks pati“, – sako Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Dangutė Mikutienė.

Parašykite komentarą