Seimo Pirmininkė opozicinių frakcijų narių elgesį valstybės himno giedojimo metu vertina kaip nusižengimą Politikų elgesio kodeksui ir galimą įstatymų pažeidimą

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė sako, kad buvo nemaloniai nustebinta opozicinių frakcijų atstovų poelgiu, kai paskelbus neeilinės sesijos pabaigą ir pradėjus giedoti valstybės himną dalis Seimo narių demonstratyviai paliko posėdžių salę.

„Tai akivaizdi nepagarba Lietuvos valstybės himnui, o toks elgesys nedera Lietuvos žmonių išrinktiems parlamentarams ir galimai pažeidžia įstatymus“, – mano Seimo vadovė.

Lietuvos Respublikos valstybės himno įstatyme yra nurodyta, kad „viešai giedant ar grojant Lietuvos valstybės himną, susirinkusieji stovi, reiškia pilietinę pagarbą“. Įstatyme taip pat numatyta, kad visi piliečiai privalo gerbti šalies himną, o už jo viešą pasityčiojimą baudžiama įstatymų nustatyta tvarka.

Parlamento vadovė L. Graužinienė kreipėsi į Seimo kanceliariją dėl posėdžio įrašo kopijos ir, įvertinusi gautą informaciją, neatmeta galimybės kreiptis į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją dėl galimo įstatymų pažeidimo.

Parašykite komentarą