Seimo Darbo partijos frakcijos pranešimas: frakcija teikia papildomą apribojimą azartinių lošimų namams

Šiandien, vasario 26 d., Seimo Darbo partijos frakcijos nariai užregistravo įstatymo pakeitimo projektą, kuriuo siūlo sustabdyti azartinių lošimo namų steigimąsi šalia ugdymo bei sveikatos priežiūros įstaigų, siekiant apsaugoti visuomenę, ypač nepilnamečius, nuo azartinių lošimų keliamų grėsmių.

„Šiuo metu Azartinių lošimų įstatyme nėra nustatytas atstumas iki švietimo įstaigų, kuriuo steigdami savo padalinius turėtų vadovautis lošimo namai, automatų ar bingo salonai. Turiu konkretų pavyzdį: Kauno rajone savivaldybė leido lošimo namams įsikurti šalia vaikų darželio ir gimnazijos. Atsižvelgiant į tai, kad šiandieninėje visuomenėje azartiniai lošimai tampa viena iš priklausomybės formų, mes siūlome nuo to kiek įmanoma labiau apsaugoti nepilnamečius įtvirtinant nuostatą, jog lošimo namai Lietuvos teritorijoje būtų steigiami mažiausiai dviejų šimtų metrų atstumu nuo ugdymo ir sveikatos priežiūros įstaigų“, – sako įstatymo projekto iniciatorius, Seimo Darbo partijos frakcijos narys Viktoras Fiodorovas.

Įstatymo projekte numatoma, kad azartinių lošimų namai (kazino) nebūtų statomi šalia ikimokyklinio ugdymo įstaigų, bendrojo lavinimo mokyklų, profesinio mokymo įstaigų, aukštesniųjų mokyklų, aukštųjų mokyklų, papildomų ugdymo ir neformaliojo švietimo įstaigų, sveikatos priežiūros įstaigų bei vaikų sanatorijų.

„Turime suprasti, kad nepilnamečiai yra jautresnė ir paveikesnė visuomenės grupė, kurią turime saugoti nuo įvairių pagundų, galinčių lengvai sugriauti jų gyvenimą. Jeigu taip atsitiktų, kad Vyriausybė daugiau nesvarstytų ir neteiktų šiai Seimo pavasario sesijai jokių alkoholio draudimo ribojimų, rimtai svarstyčiau idėją ne tik prie ugdymo įstaigų neleisti steigti lošimo namų, bet taip pat ir siūlyčiau drausti pardavinėti alkoholį, tabako gaminius. Vis dėlto, tikiuosi, kad būsime ryžtingi“, – pabrėžia V. Fiodorovas.

Jei Seimas pritars šioms įstatymo pataisoms, jos įsigalios jau nuo kitų metų sausio 1 d.

Parašykite komentarą