Nacionalinės bibliotekos virtuali paroda „Petras Klimas – Lietuvos diplomatas ir istorikas, likęs ištikimas savo idealams“

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka parengė virtualią parodą, skirtą žymaus lietuvių diplomato, 1918 m. vasario 16 d. Nepriklausomybės Akto signataro Petro Klimo (1891–1969) 125-osioms gimimo metinėms.

Parodoje supažindinama su P. Klimo moksline, visuomenine ir diplomatine veikla, pristatomi P. Klimo darbai, taip pat straipsniai ir leidiniai apie diplomatą, pateikiama išsami bibliografija, plati korespondencijos ir ikonografinė medžiaga.

Istorikė, humanitarinių mokslų daktarė Vilma Bukaitė specialiai šiai parodai parašė straipsnį „Sutapęs su Lietuva: Petras Klimas“.

 Virtuali paroda „Petras Klimas – Lietuvos diplomatas ir istorikas, likęs ištikimas savo idealams“ (Parodos nuoroda – http://parodos.lnb.lt/exhibits/show/petras-klimas )

Parodą parengė Nacionalinės bibliotekos Komunikacijos ir rinkodaros departamento Kultūrinės veiklos vadybininkas-vyriausiasis bibliotekininkas Darius Gudelis

Parašykite komentarą