„Siemens“ genetinis testas padės greičiau aptikti Zika virusą

„Siemens“ sveikatos diagnostikos centras vasarį paskelbė planus į rinką paleisti genetinį testą, skirtą Zika viruso aptikimui. Genetinis testas geba identifikuoti virusą greičiau nei organizme išsivysto antikūnai, todėl infekcija galės būti aptikta anksčiau nei iki šiol.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) pripažino, kad Zika virusas kelia pasaulinę grėsmę po to, kai jo protrūkis buvo pastebėtas Pietų ir Centrinėje Amerikoje, Karibuose ir Jungtinėse Amerikos Valstijose. Šis uodų pernešamas bei lytiniu keliu plintantis virusas kelia potencialią grėsmę nėščiosioms, – manoma, kad jis sukelia kūdikių apsigimimus, įskaitant smegenų vystymąsi sutrikdančią mikrocefaliją.

Zika virusą gydančių vaistų šiuo metu nėra, tačiau „Siemens“ sukurtas genetinis testas atvers naujas tyrimų galimybes, kurios padės sveikatos priežiūros specialistams kurti efektyvesnius gydymo metodus. Greita diagnozė taip pat gali padėti kontroliuoti ligos plitimą.

“Kiekvieną dieną vis daugiau sužinome apie virusą ir jo perdavimą. Nors prevencinės vakcinos ir vaistai nuo šio viruso dar nėra sukurti, sveikatos priežiūros specialistams padedame aptikti šį virusą anksčiau, – sakė „Siemens“ sveikatos priežiūros ir molekulinės diagnostikos vadovas Fernandas Beilas. – Tikimės, kad naujasis testas mokslininkams leis nustatyti Zika virusą, prisidės prie prevencinės vakcinos kūrimo ir galiausiai padės atrasti ligą gydančius vaistus. Mūsų tikslas yra padėti mokslininkams kovoti su Zika protrūkiu visais įmanomais būdais.“

„Siemens“ sukurtas testas gali būti naudojamas tik moksliniams tyrimams, naudojantis „Siemens“ VERSANT® kPCR molekuline sistema arba kitomis rinkoje esančiomis polimerazės grandininės reakcijos (PGR) sistemomis.

Apie “Siemens”
„Siemens AG“ (Berlynas ir Miunchenas) – pasaulinė technologijų lyderė, kaupianti patirtį daugiau nei 165 metus ir orientuota į kokybės, inovatyvumo bei patikimumo stiprinimą. Kompanija veikia daugiau nei 200 šalių ir yra orientuota į elektrifikavimo, automatizavimo ir skaitmeninimo procesus. „Siemens“ – viena didžiausių pasaulyje energijos, išteklių tausojimo technologijas tiekianti bendrovė, pirmaujanti dujų ir garo turbinų rinkoje bei energijos perdavimo technologijų sprendimų taikyme. 2015 mokestiniais metais, kurie baigėsi rugsėjo 30 d., bendrovės pajamos siekė 75,6 mlrd. eurų, o grynasis pelnas – 7,4 mlrd. eurų. Rugsėjo pabaigoje įmonėje dirbo 348 tūkst. darbuotojų. Plačiau: www.siemens.com 

Parašykite komentarą