Premjeras atidarant globos namus Šiauliuose: visi kada nors būsime seni, ir visi norėsime gyventi oriai

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius penktadienį dalyvavo Šiauliuose atidarant miesto savivaldybės globos namus.

„Valstybės pareiga – rūpintis silpnaisiais. Rūpintis tais, kurie dėl amžiaus ar negalios negali pasirūpinti savimi. Tai ne tik Lietuvos, tai kiekvienos valstybės pareiga“, – sakė premjeras atidarymo renginyje.

Įgyvendinant iš Europos Sąjungos paramos finansuojamą projektą pastatytas naujas globos namų pastatas, į kurį perkelti Šiaulių savivaldybės globos namai, kuriuose šiuo metu gyvena 32 asmenys, vyriausia globos namų gyventoja yra 106 metų.

Naujuose globos namuose yra 40 vietų, pritaikytų senyvo amžiaus ir neįgaliems žmonėms. Yra įrengtas liftas, nupirkti 3 keltuvai, 2 mobilios vonios, įrengta stacionari elektrinė specializuota vonia, pritaikytos sąlygos klientų savarankiškumui ugdyti: įrengtos virtuvėlės, skalbykla. Įgyvendinus projektą sudarytos galimybės senyvo amžiaus ir suaugusiems su negalia asmenims gauti socialinę globą, atitinkančią jo poreikius ir savarankiškumo lygį, užtikrinti, kad gyvenamoji aplinka būtų saugi ir patogi, o teikiamos paslaugos kokybiškos, kasdieninį jų gyvenimą ir veiklą organizuoti lanksčiai, kad palaikytų, skatintų ir motyvuotų juos būti kuo savarankiškesniais.

Pasak Vyriausybės vadovo, Europos Sąjungos parama, Vyriausybės ir savivaldybės tinkamas požiūris ir skirtos lėšos duoda savo vaisių.

Pasak Ministro Pirmininko, nors šiuo konkrečiu atveju gyvenimo sąlygos pagerintos tik kelioms dešimtims asmenų, bet visa Lietuvos sėkmė susideda ir tų mažų mozaikos gabalėlių – iš atskirų gyvenimų: visi kada nors būsime seni, ir visi norėsime jaustis, gyventi oriai.

„Štai čia, Šiauliuose, mes jau šį tą pasiekėme. Pasieksime ir kitur – vienur užbaigsime jau pradėtus projektus, kitur pradėsime naujas statybas. Nes turime padėti žmogui. O žmonės – ir yra mūsų valstybė“, – sakė premjeras A. Butkevičius Šiauliuose atidarant miesto savivaldybės globos namus.

Parašykite komentarą