Žmonės su negalia kviečia į socialinę akciją „Už savarankišką gyvenimą“

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: 2016-05-05, ketvirtadienis
Renginio pradžia: 12:00
Renginio vieta: Vilniaus Rotušės aikštė

Gegužės 5 d. visoje Europoje švenčiama savarankiško gyvenimo diena. Minėdami šią dieną, Lietuvos žmonės su negalia kviečia prisijungti prie socialinės akcijos „Už savarankišką gyvenimą”!

Akcijos vieta: Vilniaus Rotušės aikštė

Akcijos laikas: gegužės 5 d. 12 val. akcijos pristatymas. Akcijai skirta vaizdo instaliacija veiks iki 22 val.

Gyventi savarankiškai – reiškia galimybę rinktis. Rinktis, kur mokytis, kur dirbti, kaip ir su kuo gyventi. Turėti galimybę kurti šeimą, su reikiama pagalba rūpintis savimi patiems.

Tūkstančiai Lietuvos žmonių su negalia pasirinkimo neturi, todėl globos namai daliai mūsų lieka vienintelė išeitis. Daugiau nei 6000 žmonių su negalia gyvena tokiose laisvės suvaržymo įstaigose, kuriose erdvės savarankiškumui ir laisvei labai mažai.

Kad galėtume gyventi savarankiškai, mums reikia pagalbos – pritaikytos aplinkos, suprantamai pateiktos informacijos, socialinių paslaugų mūsų artimoje aplinkoje. Jei šiuo metu institucijoms skiriami milijonai būtų nukreipti į tokias paslaugas, globos namų neliktų.

Asociacija Lietuvos neįgaliųjų forumas kviečia visus neabejingus prisijungti prie savarankiško gyvenimo dienos minėjimo Vilniaus rotušės aišktėje ir palaikyti žmonių su negalia siekį gyventi bendruomenėje ir bendrystėje su visais.

Parašykite komentarą