Multiinstrumentininkas Saulius Petreikis ir kiti atlikėjai kviečia paklausyti jaukaus koncerto „Tyka“.

Renginio tipas: koncertas
Renginio data: 2016-07-20, trečiadienis
Renginio pradžia: 20:00
Renginio vieta: Klaipėdos koncertų salės parko estrada

„Tyka“

Saulius Petreikis (vokalas, fleita, trimitas, viso pasaulio pučiamieji instrumentai), Vytautas Mikeliūnas (smuikas), Donatas Petreikis (gitara), Andrius Daugirdas (bosinė gitara)

Programa: pasaulio muzika, kylanti iš lietuvių, latvių, keltų, armėnų, indų, kinų tautinių šaknų

Multiinstrumentininkas Saulius Petreikis kartu su gitara grojančiu broliu Donatu Petreikiu, smuikininku Vytautu Mikeliūnu ir Andriumi Daugirdu (bosinė gitara) kviečia paklausyti jaukaus koncerto „Tyka“. Koncertas pavadintas kaip ir kompaktinė plokštelė, kurią neseniai šileido kompanija „Saulės muzika“. S. Petreikis, prisimindamas kito neseniai išleisto CD “Lowlands” kūrybinį procesą, prasitaria, kad jei “Lowlands” nustebino gerbėjus savo sudėtingumu ir ambicingumu, tai „Tyka“ yra būtent tai, ko Sauliaus klausytojai jau laukia keletą metų. Šis albumas yra itin lengvas, geros nuotaikos, ramybės ir šviesos kupinas pasaulio muzikos vėjų dvelksmas.

S. Petreikis baigė klasikinio trimito studijas Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijoje bei Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Kūrybingas atlikėjas, inovatyvios ir kartu autentiškos lietuviškos muzikos kūrėjas gilinasi ir į pasaulio tautų muziką. Jis turi gausią pasaulio muzikos instrumentų kolekciją ir jais groja. Jo muzikavimas apjungia lengvabūdišką žaismingumą ir gilų nuoširdumą, spontanišką raišką ir polinkį į įvairių stilių sintezę. Saulius nuolat ieško naujų skambesių, eksperimentuoja ir improvizuoja, tad jo koncertai visada yra kupini netikėtumų.

Parašykite komentarą