Mokslo metų pradžia: naujausi kompiuteriai stovės ir ant mokinių stalų

Kompiuterių kūrėjai ir gamintojai neriasi iš kailio, tobulindami tai, be ko šiandien nebeišsiverčia ne tik biurų darbuotojai, mokslininkai, studentai, bet ir pradinukai.  Kompiuteris išlieka geidžiamiausia mokslo metų pradžios preke bei dovana. Tikimasi, kad naujausios technologijos garantuos gerus pažymius, sėkmę studijose ir darbuose.

„Ne kiekvienas lengvai išvardintų visus naujos kartos kompiuterių pranašumus, tačiau apie dalį jų tikrai esame girdėję. Norime dar patogiau naudotis įrenginiu, be kurio iš tiesų nebegalime, todėl vis daugiau žmonių pasiryžta kompiuteriui išleisti didesnes sumas. Tai patvirtina ir mūsų turimi kompiuterių pardavimų rodikliai. Šių metų sausio-liepos mėnesiais klientai rinkosi vidutiniškai 18 proc. brangesnius kompiuterius negu per tą patį laikotarpį pernai“ – teigia bendrovės „Mokilizingas“ komercijos vadovas Saulius Kuliešius.

Įmonės duomenimis, pastaruosius penkerius metus kompiuteriai ir jų įranga išlieka dažniausiai lizingu įsigyjamų prekių penketuke. Vidutinė šiemet lizingu įsigyjamo kompiuterio kaina, bendrovės duomenimis, siekė apie 600 eurų.

S. Kuliešiui pritaria ir kompiuteriais bei jų įranga prekiaujančios bendrovės „Neriba.lt” direktorius Jurgis Gylys: „Žmonės renkasi tai, ko jiems iš tiesų reikia arba ko jie nori, o ne tai, kas yra pigiausia. Vis daugiau pirkėjų suvokia, kad žema kaina savaime laimės neatneša, nes pasitenkinimą teikia išpildyti lūkesčiai bei patenkinti poreikiai.“

10 naujos kartos kompiuterių privalumų:

Kompiuteriais bei jų įranga prekiaujančios bendrovės „Neriba.lt” direktorius Jurgis Gylys ir „iDeal“ mažmeninės prekybos vadovas Lukas Vasiliauskas įvardija pagrindinius naujos kartos kompiuterių privalumus:

1. Ypač lengvi ir ploni. Tai yra labiausiai į akis krentanti naujos kartos kompiuterių savybė. Visas pagrindines funkcijas ir patogų ekraną turintis „ultrabook“ klasei priskiriamas kompiuteris sveria apie kilogramą. Didžiosios dalies naujos kartos kompiuterių storis nesiekia net 1 cm.

2. Geresnė ekrano raiška ir kokybiškesnis vaizdas. Net ir labai akylas žmogus naujos kartos kompiuterių ekranuose sunkiai įžvelgtų smulkius „kvadratėlius“, atitinkančius pikselius.

3. Galimybė ilgiau dirbti naudojant vien bateriją. Nauji, modernūs kompiuteriai gali labai ilgai, net 12 valandų, veikti neįjungti į elektros tinklą. Ši savybė labai praverčia tiems, kurie daug keliauja ar dirba darbą įvairiose vietose, kuriose ne visada yra patogi prieiga prie elektros tinklo.

4. Gerokai spartesni ir tylesni. Kompiuterių programos, operacinės sistemos nuolat tobulėja, joms reikia ir daugiau duomenų. Todėl senesni kompiuteriai dažnai nebebūna tokie greiti, kokie buvo pirmą dieną, kai juos įsijungėme. Tuo tarpu nauji kompiuteriai yra pritaikyti naujoms programoms. Be to, dirbdami naujos kartos kompiuteriu, nebegirdėsime ir erzinančio kietojo disko zyzimo.

5. Leidžia geriau išnaudoti spartų belaidį ryšį. Lietuvos bevielio ryšio standartai jau nuo 2014 metų leidžia pasiekti 500–900 Mbps greitį. Penkerių metų senumo kompiuteriu greičiausiai galėsime naudotis daugiausia tik 100 megabitų per sekundę interneto greičiu. Realus seno 54 Mbps greičio standarto kompiuterio greitis bus dar mažesnis.

6. Tinka jungti su kitais įrenginiais. Vis daugiau televizorių, monitorių ir kitų išorinių įrenginių turi galimybę jungti prie jų kitus įrenginius bei stebėti aukštos kokybės vaizdus. Tam naudojamos naujų tipų jungtys.

7. Daugiau funkcijų turi jutiklinis kilimėlis (jutiklinė aikštelė, manipuliatorius – angl. „trackpad“). Tai dar viena kompiuterio dalis, kurią tobulina gamintojai. Kelių pirštų pasukimais, paspaudimais galima atlikti labai daug funkcijų, kurioms senuose kompiuteriuose reikia keleto veiksmų kombinacijų.

8. Pokalbių kameros turi geresnę vaizdo perdavimo galimybę. Naujausios kartos kompiuterių vaizdo pokalbių kameros yra daug  geresnės kokybės. Jos užtikrina ir visiškai kitokią vaizdo konferencijų patirtį, bendraujant su užsienyje gyvenančiais artimaisiais, bičiuliais ar dirbant nuotoliniu būdu.

9. Draugiški žmogui. Vis dažniau naujuose kompiuteriuose taikomos akis tausojančios technologijos, o naujo tipo klaviatūrose mygtukus galima spausti mažesne jėga.

10. Draugiški gamtai.Naujų kompiuterių gamybai naudojamos mažiau aplinkai žalingos, lengviau perdirbamos medžiagos. Utilizuojant tokį naują nešiojamą kompiuterį kur kas lengviau yra išskirti jo dalis, kurias bus galima perdirbti ir panaudoti gaminant naują įrenginį.

Apie UAB „Mokilizingas“

Per 16 savo veiklos metų Lietuvoje „Mokilizingas“ įgijo didelį vartotojų pasitikėjimą – 7 iš 10 bendrovės klientų paslaugomis naudojasi du ir daugiau kartų. Įmonė teikia lizingo ir vartojimo paskolos paslaugas. Įmonės klientais jau yra tapę beveik 900 tūkst. Lietuvos gyventojų, kurie pasirašė daugiau nei 2 mln. sutarčių. Per metus sudaroma virš 35 mln. eurų vertės naujų finansavimo sutarčių. „Mokilizingo“ paslaugas teikia apie 2300 partnerių visoje Lietuvoje. Nuo 2015 m. rudens įmonės filialas „Mokilzings“ veikia kaimyninėje Latvijoje. Daugiau informacijos rasite internetinėje svetainėje www.mokilizingas.lt.

 

Daugiau informacijos teirautis:

Elena Kakariekaitė, UAB „Mokilizingas“ Rinkodaros ir projektų vystymo skyriaus projektų vadovė,  tel. (8~5) 233 63 61, el. paštas e.kakariekaite@mokilizingas.lt

Parašykite komentarą