Teismas verčia prokurorus dar kartą ištirti galimą „Nota bene“ sukčiavimą

Vilniaus miesto apylinkės teismas priėmė nutartį, kuria patenkino Lietuvos kariuomenės skundą – panaikino Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorų nutarimus nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl UAB „Nota bene“ galimo sukčiavimo ir neteisėto prekės ženklo naudojimo sudarant ir vykdant lauko virtuvės įrangos prikimo sutartį su Lietuvos kariuomenės Logistikos valdybos Materialinių resursų departamentu. 

„Nota bene“ dalyvavimas kariuomenės virtuvės įrangos pirkimuose turės būti įvertintas dar kartą. Krašto apsaugos ministerijos ir jai vadovaujančio Juozo Oleko iškeltam įtarimui dėl galimo sukčiavimo reikia išsamaus tyrimo, ir  prokurorai pagaliau turės jį sąžiningai atlikti.

Teismo nutartis patvirtino LSDP  narių teiginius, kad ne Krašto apsaugos ministerija, o prokurorai pražiūrėjo bandymus parduoti kariuomenei įrangą neadekvačiomis kainomis.

Socialdemokratai atkreipia dėmesį į politines jėgas, norinčias rinkimų kampanijos metu įtarimus dėl nepakankamai atlikto prokurorų darbo suversti jį atlikusiems. Prezidentės mesti vieši kaltinimai ministrui J. Olekui nepasitvirtino.

Socialdemokratai tikisi, sąžiningo, nepriklausomo prokurorų tyrimo ir teisėsaugos nesikišimo į rinkimų kampaniją. 

Išsamesnė informacija žiniasklaidai:

Irmina Frolova-Milašienė

LSDP informacinis centras

el. paštas: irmina.milasiene@lrs.lt

tel. 8 600 07099

Parašykite komentarą