L. Graužinienė: „Verslas turėtų atsižvelgti ir į vertybinį partijų programų aspektą“

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė, sveikindama konferencijos „Rinkimai 2016. Ar verslo lūkesčiai atsispindi partijų programose?“ dalyvius, pakvietė politikų rinkimų pažadus vertinti ir vertybiniu aspektu. „Vertybės ir solidarumas yra raktas į ateitį. Todėl kviečiu nepamiršti ir vertybinio aspekto, vertinant ateinančių politikų įsipareigojimus ir pažadus“, – kalbėjo Seimo vadovė.

Tvirtas vertybinis pamatas svarbus ir dėl to, jog Seimo valdančioji dauguma sudaroma dažniausiai koalicinė, todėl rengiant Vyriausybės programą, valdančiųjų partijų programas dažnai reikia derinti. „Visa tai sukuria tam tikrą intrigą – kaip tos ar kitos partijos pažadai rinkėjams transformuosis, derinant juos su koalicijos partnerių pažadais“, – kalbėjo Seimo vadovė.

Pasak Seimo Pirmininkės L. Graužinienės, asocijuotų verslo grupių lūkesčiai prieš eilinius parlamento rinkimus kiekvienam politikui yra svarbūs dėl ypatingo verslo vaidmens šiuolaikinės demokratinės valstybės gyvenime, o nuo verslo sėkmės priklauso visos visuomenės gerovė. Todėl Seimo vadovė palinkėjo visiems šiandienos susitikime dalyvaujantiems verslininkams ir politikams turiningų diskusijų ir abipusio supratimo bei nubrėžė verslo ir naujai išrinkto Seimo bendradarbiavimo gaires į ateitį.

„Žvelgiant į ilgalaikę perspektyvą linkiu konstruktyviai bendradarbiauti ir su naujai išrinktu Seimu. Tikiu, kad prasmingų darbų tęstinumas išliks dar kartą perrinktų Seimo narių dėka, o naujieji Seimo nariai atneš naujų sumanymų, įžvalgų ir iniciatyvų. Sėkmės Jums!“, – sakė Seimo vadovė.

 

Neringa Mikėnaitė

Seimo Pirmininko patarėja

Tel. (8-5) 239 6344, mob. tel.: 8 698 42759, 8 655 15 813

El. p. neringa.mikenaite@lrs.lt

Parašykite komentarą