Seimo Pirmininkės Loretos Graužinienės sveikinimo kalba konferencijoje „Rinkimai 2016. Ar verslo lūkesčiai atsispindi partijų programose?“

Gerbiamieji diskusijos dalyviai!

Sveikinu Jus susirinkusius čia, Lietuvos Respublikos Seime, kuriame jau vyksta intensyvus darbas – šeštadienį prasidėjo paskutinė šios kadencijos Seimo rudens sesija. Nors ji trumpa, bet jos metu priimti sprendimai yra itin svarbūs tolesnei ekonominei valstybės raidai, jos konkurencingumui ir Lietuvos žmonėms.

Praeitą savaitę dalyvavau Ekonomikos forume Krynicoje, Lenkijoje.  Įdomu tai, kad į daugelį šiandienos iššūkių, taip pat ir ekonominių, forumo metu žiūrėta per vertybių prizmę, daug kartų pabrėžta Europos šalių solidarumo svarba aktualiausiais klausimais. Vertybės ir solidarumas yra raktas į ateitį. Todėl kviečiu nepamiršti ir vertybinio aspekto, vertinant ateinančių politikų įsipareigojimus ir pažadus.

Artėjantys Seimo rinkimai atneš didesnes ar mažesnes permainas mūsų šalies gyvenime, todėl yra visiškai suprantama, kad tiek visa visuomenė, tiek atskiros jos grupės domisi tuo, ką siūlo politinės partijos, pretenduojančios artimiausius ketverius metus būti Tautos atstovėmis ir formuoti Vyriausybę.

Mūsų Seimo rinkimų sistema lemia tai, kad valdančioji dauguma sudaroma dažniausiai koalicinė. Todėl rengiant Vyriausybės programą, valdančiųjų partijų programas dažnai reikia derinti. Visa tai sukuria tam tikrą intrigą – kaip vienos ar kitos partijos pažadai rinkėjams transformuosis, derinant juos su koalicijos partnerių pažadais.

Asocijuotų verslo grupių lūkesčiai prieš eilinius Seimo rinkimus kiekvienam politikui yra svarbūs dėl ypatingo verslo vaidmens šiuolaikinės demokratinės valstybės gyvenime. Verslas kuria darbo vietas ir moka mokesčius į valstybės biudžetą. Nuo verslo sėkmės priklauso visos visuomenės gerovė, todėl politikai siekia sudaryti kuo geresnes sąlygas verslui.

Ar šis politikų siekis atitinka verslininkų lūkesčius? Atsakymo paieškos ir yra šio renginio tikslas.

Linkiu šiame susitikime dalyvaujantiems verslininkams ir politikams turiningų diskusijų ir abipusio supratimo, o žvelgdama į ilgalaikę perspektyvą, linkiu konstruktyviai bendradarbiauti ir su naujai išrinktu Seimu. Tikiu, kad prasmingų darbų tęstinumas išliks dar kartą perrinktų Seimo narių dėka, o naujieji Seimo nariai atneš naujų sumanymų, įžvalgų ir iniciatyvų. Sėkmės Jums!

Parašykite komentarą