Vyks LEU prof. dr. Juozo Skiriaus knygos apie Lietuvos valdžios ryšius su JAV lietuviais pristatymas

Rugsėjo 22 d. 17 val. Istorinėje Lietuvos Respublikos Prezidentūroje Kaune (Vilniaus g. 33, Kaunas) vyks Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) istoriko prof. dr. Juozo Skiriaus knygos „Lietuvos valdžios ryšiai su JAV lietuviais 1926–1940 metais: suartėjimo kelių paieškos“ pristatymas.

Dalyvaus: LEU prorektorius prof. dr. Aivas Ragauskas, Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Lietuvių išeivijos instituto direktorius prof. dr. Egidijus Aleksandravičius, VDU Lietuvių išeivijos instituto mokslinė bendradarbė dr. Daiva Dapkutė, LEU leidyklos direktorius Jonas Balčiūnas, knygos autorius prof. dr. J. Skirius. Renginį ves Istorinės Lietuvos Respublikos Prezidentūros mokslinė bendradarbė dr. Ingrida Jakubavičienė.

Knygoje autorius pasakoja apie Lietuvos ir išeivijos itin komplikuotų santykių raidą, analizuoja Lietuvos valdžios tikslus, priežastis, pastangas, priemones, būdus ir formas, siekia suartėti su užsienio lietuviais ir išryškinti skirtingus JAV lietuvių organizacijų ir įtakingų veikėjų požiūrius į suartėjimą su Lietuva, jo prielaidas ir konkrečius veiksmus. Knygoje bandoma atkreipti dėmesį į tai, kokį poveikį JAV lietuviai padarė Lietuvos vidaus ir užsienio politikai.

Parašykite komentarą