Vilnių nustebins muzikinis projektas „Nuo Bacho iki Country“

Visus, išsiilgusius geros nuotaikos ir nuoširdaus muzikavimo, kviečiame į išskirtinę muzikos fiestą. Jau rugsėjo 21 d. 19 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje, Vilniuje, sostinės gyventojai ir miesto svečiai bus pakviesti tapti išskirtinio muzikinio renginio liudininkais. Pirmą kartą Lietuvos scenoje susitiks pripažinti muzikos profesionalai iš Norvegijos – akordeonistas Håvard Svendsrud, Oslo filharmonijos altininkas ir daininkas Povilas Syrrist-Gelgota bei Lietuvos folkloro dainininkė Veronika Povilionienė, kurie pakvies jus į užburiančią muzikinę kelionę.

Šiems charizmatiškiems artistams scena neturi ribų, jie smagiai improvizuoja ir puikiai jaučiasi atlikdami įvairių stilių muziką, todėl jūsų laukia romantiškos,  aistringos ir nostalgiškos kompozicijos iš Argentinos, Lietuvos, Prancūzijos, Rumunijos, Norvegijos, Vokietijos bei Jungtinių Amerikos Valstijų. Nuskambės auksinė klasika, ugningas tango, nostalgiškas valsas, jausminga ir šviesi žymaus norvegų kompozitoriaus Kjell Marcussen muzika, lietuvių ir norvegų liaudies dainų interpretacijos, žaismingas country ir ilgesingi spiričiuelai.

Susitikimo su lietuviška publika, svečiai iš Norvegijos laukia itin nekantraiai. „Visada gera čia grįžti. Esu dėkingas už tai, kad esu Lietuvoje laukiamas. Gimiau ir užaugau Lietuvoje, tad niekados negalvojau, kad gyvensiu kitoje šalyje, buvau įsitikinęs, kad tai ne man. Studijų metais planavau mokytojauti savo gimtosios Utenos muzikos mokykloje. Bet, kaip mėgdavo sakyti mano močiutė:“žmogus planuoja, o Dievas tik šypsosi.” Džiaugiuosi kaskart grįždamas čia ir muzikiniams vizitams. Ir šį kartą širdingai grosime puikią muziką, o ir stengsimės iš visų jėgų! Na, o programa bus ypatinga. Tokio koncerto dar niekas negirdėjo! Visus maloniai kviečiame, tikrai nesigailėsite!”, – džiaugsmo susitikti su muzikos meistrais Lietuvos scenoje neslepia Povilas Syrrist-Gelgota.

Tuo tarpu ilgameti sjo kolega akordeonistas Håvard Svendsrud teigia, jog pradėjęs muzikinį kelią nuo lietuviškos laiudies, jis džiaugiasi, galėdamas aplankyti mūsų šalį vėl ir vėl. Mainais už tai ketina padovanoti klausytojams daug emocijų: „Savo pažintį su muzika pradėjau nuo norvegų liaudies muzikos. Vėliau studijavau klasikinės muzikos repertuarą. Dabar dažniausiai gastroliuoju atlikdamas tiek klasikos, tiek liaudies, tiek mišrias programas, tad turbūt vieno stiliaus išsirinkti ir negalėčiau (šypsosi). Lietuva yra fantastiška šalis! Labai džiaugiuosi turėdamas galimybę atvykti ir pakoncertuoti Lietuvos publikai.Labai džiaugiuosi ir nekantriai laukiu! Tai bus unikalus projektas!”

Visus širdingai kviečiame į vienintelį, pilną staigmenų ir gero ūpo koncertą Vilniuje, Šv. Kotrynos bažnyčioje, rugsėjo 21 d., trečiadienį, 19 val.

Renginį organizuoja prodiusavimo kompanija „Arts Libera International“

Bilietus parduoda BILIETAI.LT: http://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/nuo-bacho-iki-country-193923/
Išsamesnė informacija:

Gintaras Kamsiukas

Asociacijos ARTS LIBERA INTERNATIONAL

valdybos pirmininkas

mob. Tel. +370 677 00699

el. p. board@artslibera.com

www.artslibera.com

Parašykite komentarą