Seimas patikslino ES klausimų svarstymo Seime procedūras

Seimas ypatingos skubos tvarka priėmė Statuto pataisas (projektas Nr. XIIP-4713(2). Tokiam sprendimui vieningai pritarė 87 seimo nariai.

Priimtomis pataisomis patikslinta gaunamų pasiūlymų priimti Europos Sąjungos (toliau – ES) teisės aktus ir kitų ES dokumentų registravimo ir paskirstymo Seime tvarka; atsisakyta teisinio reguliavimo dėl Lietuvos Respublikos pozicijos registravimo ir paskirstymo.

Taip pat papildytas subjektų, kuriems perduodama Europos reikalų komiteto ir Užsienio reikalų komiteto išvada dėl Seimo prioritetų pagal Europos Komisijos metinę darbo programą, sąrašas, inter alia subjektų, kuriems teikiama Seimo rezoliucija dėl pagrįstos nuomonės dėl pagal teisėkūros procedūrą priimamo akto projekto prieštaravimo subsidiarumo principui, sąrašas; patikslintas specializuoto komiteto išvados dėl pagal teisėkūros procedūrą priimamo akto projekto atitikties subsidiarumo principui pateikimo procedūros aprašymas.

Statute patikslintas Seimo nuomonės į Europos Vadovų Tarybos posėdį vykstančiam Ministrui Pirmininkui ir į ES Tarybos posėdžius vykstantiems ministrams teikimo teisinis reglamentavimas; nustatyta, kad Europos reikalų komiteto ar Užsienio reikalų komiteto komiteto nuomonė Seimo vardu gali būti pateikiama ir raštu.

Pakeitimai Seimo statute priimti atsižvelgiant į nuo 2016 m. rugsėjo 1 d. pasikeitusią Europos Komisijos teikiamų pasiūlymų priimti ES teisės aktus ir kitų ES dokumentų gavimo Seime tvarką.

Parašykite komentarą