Skatina susirūpinimą dėl dingstančių mokinių

Nebūk naivus kelyje sąjungos atstovai susirūpinę dėl pastarųjų dienų įvykių, kai net keliuose skirtinguose Lietuvos rajonuose pranešama apie dingusius paauglius, jau susisiekė su LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, LR Vidaus reikalų ministerija bei LR Švietimo ir mokslo ministerija, informuodami apie susiklosčiusią situaciją. Taip pat buvo kreiptasi į Radviliškio bei Joniškio savivaldybes, kuriose paskelbta Onutės Goštavičiūtės, gimusios 1999 m., paieška. Pirmadienį jau numatytas susitikimas su Alytaus savivaldybės atstovais. Šiame rajoje Spalio 27 dieną dingo penkiolikmetis. 
Šie įvykiai tik dar karta parodo, kaip svarbu kuo greičiau priimti įstatymo pataisą moksleiviams užtikrinančią 50 proc. nuolaida tarpmiestinio susisiekimo autobusų bilietams.
Nebūk naivus kelyje sąjunga stengsis dar aktyviau bendradarbiauti su švietimo įstaigomis, pasakodami mokiniams apie atsakingą keliavimą ir inicijuodami „Tėvų klasės“ . Primygtinai skatinsime savivaldybes bei Švietimo ir mokslo ministeriją skirti dar daugiau dėmesio šiai opiai problemai.

Parašykite komentarą