Nacionalinės šventės proga Prezidentė pasveikino Jungtinius Arabų Emyratus

Penktadienis, gruodžio 2 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė savo ir visų Lietuvos žmonių vardu pasveikino Jungtinių Arabų Emyratų Prezidentą Šeichą Khalifą bin Zayedą Al Nahyaną nacionalinės šventės – 45-ųjų šalies susivienijimo metinių – proga.

Kitąmet Lietuva ir Jungtiniai Arabų Emyratai minės jau 25-ąsias diplomatinių santykių metines. Pasak Prezidentės, per šiuos metus abiejų valstybių bendradarbiavimas ir žmonių abipusis susidomėjimas, noras plėtoti bendrą naudingą veiklą smarkiai išaugo. Šalies vadovė palinkėjo, kad artėjanti reikšminga dvišalių santykių sukaktis suteiktų papildomą impulsą tiek ekonominių ir politinių, tiek kultūrinių ir visuomeninių mūsų ryšių plėtrai.

Prezidentė sveikinime pabrėžė, kad JAE išlieka svarbus partneris atsakingai sprendžiant globalios darbotvarkės uždavinius tiek bendradarbiaujant tarptautinėse organizacijose, tiek ES ir Persijos įlankos valstybių dialogo kontekste.

Lietuvos vadovė Jungtinių Arabų Emyratų Prezidentui palinkėjo stiprios sveikatos ir sėkmės, o visai šaliai ir jos žmonėms – ilgų taikos ir klestėjimo metų.

Parašykite komentarą