NATO Parlamentinės Asamblėjos delegacija domėsis saugumo situacija Baltijos valstybėse (papildyta)

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Pirmadienis, 2017 m. kovo 13 d.
Renginio pradžia: 11:30
Renginio pabaiga: Pirmadienis, 2017 m. kovo 13 d.
Renginio vieta: Konstitucijos salė (Seimo I rūmai)

2017 m. kovo 13 d. pranešimas žiniasklaidai

 

Kovo 13 ir 14 d. Lietuvoje viešės NATO Parlamentinės Asamblėjos (NATO PA) Politikos komiteto delegacija. Delegacijos nariai – parlamentarai iš Čekijos, Graikijos, Gruzijos, Kroatijos, Lenkijos, Norvegijos, Prancūzijos, Suomijos, Švedijos, Vokietijos, Turkijos. Delegacijai vadovaus Vokietijos Bundestago Gynybos komiteto pirmininko pavaduotojas, buvęs Asamblėjos prezidentas  dr. Karlas A. Lamersas (Karl A. Lamers).

Šio vizito tikslas – susipažinti su saugumo situacija regione, galimomis grėsmėmis, išgirsti ir pamatyti, kaip yra įgyvendinami Varšuvos Viršūnių susitikimo sprendimai stiprinant Baltijos šalių saugumą ir kt.

NATO PA delegacijos narius priims Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, užsienio reikalų ministras Linas Antanas Linkevičius, krašto apsaugo ministras Raimundas Karoblis, Lietuvos kariuomenės vadas gen. ltn. Jonas Vytautas Žukas. Svečiams bus pristatytas NATO pajėgų integravimo vienetas ir kt.

Pirmadienį, kovo 13 d. 11.30 val. Seime, Konstitucijos salėje, vyks NATO PA delegacijos narių susitikimas su Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininku Vytautu Baku, Užsienio reikalų komiteto pirmininku Juozu Bernatoniu, komitetų nariais, Seimo delegacijos NATO PA nariais, vyks diskusija apie padėtį Ukrainoje ir Baltarusijoje.

Atkreipiame dėmesį, kad susitikimas Seime bus transliuojamas tiesiogiai internetu ir TV programa „Seimas tiesiogiai“.

Antradienį, kovo 14 d. NATO PA delegacija lankysis Rukloje, kur bus pristatytas Lietuvos ir NATO priešakinių pajėgų kovinis batalionas.

Po susitikimų Lietuvoje, NATO PA delegacija tęs vizitą Latvijoje ir Estijoje. Seimo delegacijos NATO PA pirmininkė Rasa Juknevičienė taip pat dalyvaus šio vizito programoje.

Seimo delegacijos NATO PA pirmininkė Rasa Juknevičienė yra NATO Parlamentinės Asamblėjos viceprezidentė, Asamblėjos Politikos komiteto pagrindinė pranešėja.

NATO PA yra tarpparlamentinė organizacija, kurioje NATO valstybių narių parlamentarai kartu su asocijuotais Asamblėjos nariais bei kitų šalių partneriais aptaria jų šalims ir visam Aljansui rūpimus klausimus politikos, saugumo ir ekonomikos srityje. Asamblėjoje veikia penki komitetai. NATO PA per metus du kartus renkasi į sesijas – pavasario ir metinę rudens. Sesijos kasmet vyksta skirtingose šalyse.. Dvi Asamblėjos pavasario sesijos buvo surengtos ir Vilniuje – 2001 ir 2014 m.

Parengė Jolanta Anskaitienė

Informacijos ir komunikacijos departamento

Spaudos biuro patarėja

Tel. (8 5) 239 6508, el. p. jolanta.anskaitiene@lrs.lt

Daugiau informacijos:

Snieguolė Žiūkaitė

Tarptautinių ryšių skyriaus T

Tarptautinio bendradarbiavimo poskyrio vedėja

Tel. (8 5) 239 6221, el. p. snieguole.ziukaite@lrs.lt

Parašykite komentarą