„Enefit“ pradėjo prekybą elektra ir dujomis Lenkijos rinkoje

Bendrovė „Enefit Sp. z o.o.“, priklausanti didžiausiai Baltijos šalyse energetikos kompanijai „Eesti Energia“, gavo licenciją prekiauti elektra ir dujomis Lenkijos rinkoje. Pradėjusi aktyvią prekybą energijos produktais Lenkijoje, „Enefit“ išplečia savo veiklą Baltijos šalių regione. Bendrovė ketina pasitelkti Lietuvos ir Latvijos rinkose įgytą patirtį ir savo energijos produktus siūlyti tiek smulkioms ir vidutinėms įmonėms, tiek stambioms pramonės kompanijoms. Klientams Lenkijoje „Enefit“ taip pat pasiūlys aktyvių energijos valdymo sprendimų.

„Veiklos pradžia Lenkijos rinkoje yra dėsningas žingsnis į priekį, nes esame didžiausias elektros energijos gamintojas ir pardavėjas Baltijos šalyse. Tam, kad pelnytume klientų Lenkijoje pasitikėjimą, ketiname pasitelkti daugiau kaip dešimtmetį siekiančią sėkmingos veiklos patirtį Lietuvoje ir Latvijoje, kur per pastaruosius kelerius metus ženkliai sustiprinome savo rinkos pozicijas. Kaip ir anksčiau, „Enefit“ ketina siūlyti lanksčius energijos įsigijimo sprendimus, pritaikytus individualiems kliento poreikiams“, – sako „Eesti Energia“ valdybos pirmininkas Hando Sutteris.

Lenkijos rinkoje „Enefit“ planuoja vadovautis geriausios praktikos pavyzdžiais, įgytais Baltijos ir Skandinavijos rinkose, ir siūlyti konkurencingus energijos produktus. Klientams bendrovė ketina patarti, kaip išsirinkti geriausiai jų poreikius atitinkantį energijos įsigijimo būdą, taip pat – kaip sumaniai valdyti savo energijos vartojimą.

„Pradėdami savo veiklą Lenkijos rinkoje, tikimės ne tik pritaikyti turimą patirtį, bet ir įgyti naujų žinių bei pagal tai tobulini mūsų veiklą ir produktus, kuriuos būtų galima pasiūlyti visose Baltijos šalyse. Jau šią vasarą klientams ketiname suteikti galimybę pirkti dujas ir elektrą grupės mastu. Klientai dėl energijos įsigijimo sąlygų su mūsų vadybininku galės susitarti Vilniuje, Rygoje, Taline ar Varšuvoje, o pasirinktą energijos rūšį vartoti visose Baltijos šalyse ir Lenkijoje“, – teigia „Enefit“ valdybos pirmininkas Janis Bethersas.

Lenkijos energijos rinka, kuri yra kelis kartus didesnė už visų trijų Baltijos šalių rinkas, siūlo patrauklias galimybes plėtrai. Per praėjusius metus Lenkijoje suvartota 158 TWh elektros energijos ir 166 TWh dujų. Šie kiekiai yra didesni atitinkamai 6 ir 4 kartus už visose Baltijos šalyse suvartojamus elektros ir dujų kiekius.

„Enefit Sp. z o.o.“ buvo įkurta 2016-ųjų vasarą, ji priklauso „Eesti Energia“ įmonių grupei. Šįmet iš Lenkijos energetikos reguliavimo tarnybos gavusi atitinkamus leidimus, bendrovė įgijo teisę siūlyti energijos produktus galutiniams vartotojams.

Parašykite komentarą