R. Berankiui kovoje prieš S. Darcį „Wimbledon“ turnyre reikia aštraus ir greito žaidimo

Jau kitą savaitę prasidėsiančio „Wimbledon“ teniso turnyro  Ričardo Berankio varžovas – aiškus.  Prestižiniame turnyre su geriausiu Lietuvos tenisininku susitiksiantis belgas Steve’as Darcis laikomas šios dvikovos favoritu, tačiau R. Berankis vis tik turi galimybių laimėti.

Stev’as Darcis mėgsta žaisti nepatogų žaidimą priešininkui, puikiai juda ir mato aišktę. Šie trys dalykai nėra lengvi bet kuriam varžovui. Vis tik jei R. Berankis diktuos greitą, agresyvų žaidimą ir procentas patogesnių kamuolių išpildymo bus aukštas, progų įveikti R. Berankis tikrai turi. 

„Abejonių neturiu, kad belgas su R. Berankiu žais įvairų žaidimą. Lietuvis turės rungtis prieš aukštos klasės veterano tenisą: užtikrintai laikyti savo padavimą ir nesivelti į belgo žaidimą“, – teigia „Vilniaus teniso akademijos“ treneris Vadimas Pinko. Pasako trenerio, lietuviui reikia stengtis belgui duoti kuo mažiau laiko ir žaisti kuo aštriau, o tai R. Berankis puikiai geba daryti ant žolės. Lažybų bendrovės „Betsafe“ duomenimis, S. Darcio tikimybė laimėti prieš R. Berankį vertinama 65 proc.

Steve Darcis stabiliai laimi „Challenger“ lygio turnyra ant bet kuriuos dangos. „Tenisininkas gali prieš bet kurį Top 10 žaideją sužaisti labai nepatogų varžovui žaidimą ir patampyti nemažai nervų tiek varžovui, tiek jo gerbėjams“, – teigia V. Pinko.

Vis dėlto,  59-oji pasaulio raketė S. Darcis ruoštis kaip Top 10 žaidėjas tikrai negali. „3 turnyrai, 3 pralaimeti pirmi mačai. Aleksandras Dolgopolovas, Tomašas Berdychas ir Denisas Istominas praklupdė belgą, todėl reikia tikėtis, kad 4 pralaimėjimas iš eilės bus papildytas R. Berankio dėka“ – teigia V. Pinko.

Prieš „Wimbledon“ turnyrą – mažiausiai laiko pasiruošti

„Wimbledon“ yra vienintelis iš keturių Didžiojo kirčio turnyrų, kuriam tenisininkai pasiruošti turi mažiausiai laiko. „Tik kiek daugiau nei mėnuo ir keli turnyrai, kai tenisininkai privalo ne tik fiziškai atsitiesti po ilgų gruntinių varžybų, bet ir greitai persiorientuoti tinkamam žaidimui ant žolės“, – teigė V. Pinko. Pasako jo, tai yra viena pagrindinių priežasčių, kodėl būtent „Wimbledon“ turnyras gali atnešti staigmenų ir šiais metais.

Didžiausią tikimybę laimėti „Wimbledon“ teniso turnyre turi Roger Federeris. „Betsafe“ duomenimis jo šansai vertinami 36 proc. ir jis gerokai atitrūkęs nuo kitų turnyro favoritų. Andy Murray tikimybė laimėti – 23 proc., Rafael Nadal – 21 proc, o Novako Djokovičiaus – 18 proc. 

Pasak trenerio, vien tik koncentruotis į turnyro favoritus nereikėtų. Kiekvienais metais būtent „Wimbledon“ turnyras pateikia staigmenų. „Manau, kad iš visų keturių Didžiojo kirčio turnyrų būtent Londone žaidėjai turi daugiausia šansų“, ­– teigė V. Pinko. Tarp galimų naujų turnyro sensacijų, pasak trenerio, gali būti vokietis Alexanderis Zverevas. „Taip pat nereikia pamiršti, kad „Wimbledon“ teniso turnyre dalyvauja ir tokie tenisininkai kaip Milošas Raoničius, Davidas Goffinas, Grigoras Dimitrovas ar Dominicas Thiemas, kurie yra ne kartą aplošę dažniausiai favoritais laikomus tenisininkus“, ­– teigia V. Pinko.

V. Pinko neabejoja, kad teniso gerbėjai laukia R. Federerio ir R. Nadalio finalinės dvikovos. „R. Federeris praleido ir nežaidė sezono ant grunto, kad galėtų pasitaupyti jėgas likusiems metams. O R. Nadalis, nors ir be vargo laimėjo Paryžiuje, nežaidė nei vieno turnyro ant žolės iki Londono, sakydamas, kad jo keliai jaučiasi vIs blogiau ant žolės“, – dalijasi įžvalgomis treneris.

Pasak „Betsafe“  bendrovės, teniso turnyrai pritraukia daug sporto lažybų mėgėjų dėmesio. Praėjusiais metais „Wimbledon“ vyrų  teniso turnyrą laimėjo Andy Murray.

Vienas iš keturių Didžiojo kirčio teniso turnyras vyks liepos 3–16 dienomis. Šis turnyras laikomas seniausiu ir prestižiškiausiu teniso turnyru pasaulyje. 

Parašykite komentarą