Prezidentė priėmė Vietnamo ambasadoriaus skiriamuosius raštus

Antradienis, liepos 4 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė Vietnamo Socialistinės Respublikos ambasadoriaus Vu Dang Dzungo skiriamuosius raštus.

Susitikime aptarti rengiami dvišaliai Lietuvos ir Vietnamo susitarimai, kurie ateityje padėtų spręsti nelegalią migraciją bei stiprintų ekonominį bendradarbiavimą. Taip pat kalbėta apie prekybos ryšių plėtrą ir bendradarbiavimą Europos Sąjungos bei tarptautinių organizacijų kontekste. Prezidentė pabrėžė, kad Lietuva yra pasirengusi stiprinti politinį ir ekonominį bendradarbiavimą su Pietryčių Azijos valstybių organizacijos (ASEAN) šalimis moterų įgalinimo, švarios energijos, transporto ir branduolinės saugos klausimais.

Diplomatiniai santykiai tarp Lietuvos ir Vietnamo užmegzti 1992 m. kovo 18 d.

Vu Dang Dzungas yra šeštasis Vietnamo ambasadorius Lietuvai, reziduoja Varšuvoje. Diplomatas turi politikos mokslų išsilavinimą, 2017 m. paskirtas ambasadoriumi Lenkijoje. Prieš tai dirbo ambasadose Tailande, Singapūre, JAV ir misijoje prie ASEAN Indonezijoje, taip pat ėjo įvairias pareigas Vietnamo užsienio reikalų ministerijoje.

Parašykite komentarą