Maisto žaliavų rinkoje parduoti padeda papildoma vertė

Žaliavų konditerijai ir duonos gaminiams tiekėja UAB „Minordija“ 2016 metais gavo 9 proc. daugiau pajamų nei 2015-aisais. Bendrasis pelnas prieš išlaidas padidėjo 5 proc. iki 2,839 mln. eurų. Didžiausią šių pardavimų dalį sudarė konditerijos produktai, įdarai, mišiniai duonai ir konditerijai bei serviso prekės.

„Baltijos šalyse konkurencija yra stipri ir kaina pardavimų rezultatams išlieka svarbus faktorius, tačiau norint išsilaikyti lyderio pozicijoje, privalome pasiūlyti daugiau, nei tik gerą kainą. Daug investuojame į pridėtinę vertę: atliekame rinkos tyrimus, o gautomis įžvalgomis dalinamės su klientais, stebime tendencijas, pagal kurias nuolat kuriame naujas receptūras. Plėtojame produktus su papildoma verte kaip vaisių ir daržovių kokteiliai su prekių ženklu „TyraTyra“ ar unikalūs „Pilnagrūdžio“ gaminiai. Tobuliname kokybės ir tiekimo grandinės valdymą, atliekame tiekėjų auditus, – teigia bendrovės „Minordija“ generalinis direktorius Audrius Mackevičius.

Anot įmonės vadovo, Lietuvos maisto gamintojams tampa svarbi ne tik aukšta kokybė. Tie, kurie rūpinasi savo reputacija, perka ir atsakingai pagamintus produktus, pavyzdžiui, palmių aliejų, išgautą tvariai, nekertant atogrąžų miškų. Asortimente – ir kakava, kuri gauta neišnaudojant vaikų darbo jėgos.

Bendrovės vertinimu, pozicijas rinkoje padėjo sustiprinti sprendimas nuo 2016 m. pradžios į vieną organizacinę struktūrą sujungti visas tris koncerno „Orkla ASA“ įmonių grupei „Orkla Food Ingredients“ (OFI) priklausančias Pabaltijo šalių bendroves, tarp kurių – ir „Minordija“. Naujai sukurtos Lietuvos, Latvijos ir Estijos organizacijos „OFI Baltic S&D“ valdymas vyksta iš Lietuvos.

Pasak Baltijos šalims vadovaujančio A. Mackevičiaus, toks valdymo optimizavimas pasiteisino – su kaimyninių šalių įmonėmis kuriami nauji produktai, receptūros, vykdomi bendri pirkimai, lygiagrečiai tvarkomi kokybės reikalai, įgyvendinami bendri rinkodaros bei IT sprendimai – visa tai daro teigiamą įtaką verslo rezultatams.

„Minordija“ yra Norvegijos koncerno „Orkla ASA“ dalis ir priklauso jos valdomai „Orkla Food Ingridients“ įmonių grupei. 2016 m. „Orkla ASA“ skaičiavo 4,298 mlrd. NOK veiklos pelną. Koncerno veiklos pajamos pernai siekė 37,758 mlrd. NOK, tuo tarpu 2015 m. – 33,198 mlrd. NOK.

Parašykite komentarą