Prezidentė įteikė skiriamuosius raštus ambasadoriui Kanadoje

Antradienis, rugpjūčio 1 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė įteikė skiriamuosius raštus nepaprastajam ir įgaliotajam šalies ambasadoriui Kanadoje Dariui Pranckevičiui.

 Susitikime šalies vadovė ir ambasadorius aptarė Lietuvos ir Kanados dvišalių ryšių stiprinimą politikos, ekonomikos, gynybos ir kitose srityse.

Prezidentė pabrėžė, kad Kanada yra reikšminga Lietuvos partnerė tarptautinėje arenoje ir sąjungininkė NATO. Jos kariai dislokuoti priešakinių NATO pajėgų batalione Latvijoje, padeda užtikrinti viso regiono saugumą.

Kanada yra viena iš didžiausių pasaulio ekonominių galių, priklausanti G-7. Netrukus įsigalios ES ir Kanados laisvosios prekybos sutartis, todėl būtina stiprinti ekonominius Kanados ir Lietuvos ryšius bei išnaudoti visas atsiveriančias galimybes.

Kanados parama svarbi Lietuvai ir siekiant narystės Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje.

Lietuvai itin svarbu palaikyti glaudžius ryšius su Kanados lietuvių bendruomene. Šioje šalyje gyvena beveik 50 tūkstančių lietuvių kilmės asmenų.

Ambasadorius diplomatinėje tarnyboje dirba nuo 1991 m. D. Pranckevičius yra dirbęs Lietuvos ambasadose JAV ir Nyderlanduose, buvo šalies ambasadorius Turkijoje ir ambasadorius ypatingiems pavedimams – Lietuvos nuolatinio atstovo ES pavaduotojas, dirbo ES užsienio ir saugumo politikos komitete. Prieš paskyrimą diplomatas dirbo Užsienio reikalų ministerijos Politikos planavimo departamento direktoriumi.

Parašykite komentarą