Gamtinių dujų vartotojų priskyrimas atskiriems pogrupiams: ką reikia žinoti?

Gamtinių dujų vartotojai į atskirus pogrupius, kuriems taikomi skirtingi tarifai, priskiriami tik pagal faktinį suvartojimą – taip nusprendė Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK), išnagrinėjusi Šiauliuose gyvenančio vartotojo V. Š. ginčą su  UAB „Lietuvos dujų tiekimas“, bendrovei atsisakius pritaikyti mažesnius gamtinių dujų tarifus.

VKEKK pateiktame prašyme vartotojas nurodė, kad UAB „Lietuvos dujų tiekimas“ netenkino jo reikalavimo už suvartotas gamtines dujas mokėtiną sumą apskaičiuoti pagal II pogrupiui (suvartojama daugiau nei 500 m3 per metus) taikomus įkainius – vartotojas suvartojo 485 m3 gamtinių dujų ir buvo priskirtas I pogrupiui (suvartojama iki 500 m3 dujų per metus). II pogrupio vartotojams, palyginus su I-uoju, taikomi mažesni tarifai už suvartotus gamtinių dujų kub. metrus.

Vartotojas savo prašymą priskirti jį daugiau gamtinių dujų suvartojančiųjų pogrupiui motyvavo tuo, jog pavėluotai deklaravo suvartotą gamtinių dujų kiekį. Tačiau vartotojas nesilaikė su UAB „Lietuvos dujų tiekimas“ pasirašytoje gamtinių dujų pirkimo-pardavimo sutartyje numatyto įpareigojimo laiku deklaruoti skaitiklio rodmenis – paskutinę mėnesio kalendorinę dieną, todėl bendrovė pagrįstai jį priskyrė atitinkamam pogrupiui ir pritaikė nustatytus tarifus.

Parašykite komentarą