Seimo narys V. Bukauskas apie projektą „Diena su Seimo nariu“: „Patirtis susipažįstant su Seimo darbu iš arčiau ne tik įdomi, bet ir prasminga bei reikalinga“

Nuotraukoje: Valentinas Bukauskas ir projekto „Diena su Seimo nariu“ dalyvė Renata (aut. – E. I. Fedaravičiūtė)

Seimo narys Valentinas Bukauskas tęsia nuo 2009 m. itin sėkmingai įgyvendinamą projektą „Diena su Seimo nariu“, kuriame dalyvauja žmonės iš įvairiausių Lietuvos kampelių.

Projektą prieš keletą metų inicijavo buvęs parlamentaras, Darbo partijos narys Vytautas Gapšys, o šiemet prie idėjos jungiasi ir bendrapartietis V. Bukauskas.

„Tikiuosi, kad žmonėms, panorusiems susipažinti su Seimu iš arčiau, ši patirtis bus įdomi, prasminga ir vertinga“, – sako V. Bukauskas.

Anot parlamentaro, žmonėms dar trūksta žinių apie Seimą, o iš to, kas yra rašoma ir rodoma, objektyvaus įspūdžio apie parlamentą susidaryti neįmanoma. „Šio projekto tikslas yra parodyti piliečiams realų Seimo ir jo narių darbą bei padidinti visuomenės pasitikėjimą šia institucija. Kiekviena diena čia vis kitokia, nėra monotonijos, tad čia atvykusieji pasisemia daug reikalingų žinių ir gauna naudingos informacijos“, – teigia V.Bukauskas ir priduria, jog svarbiau yra pačiam pamatyti ir išgirsti negu susidaryti nuomonę iš atgarsių.

Šiandien kartu su Seimo nariu visą dieną praleido Mykolo Romerio universiteto studentė Renata. Ji susipažino su Seimo posėdžio darbotvarke, turėjo galimybę stebėti posėdį. Praleisdama dieną su Seimo nariu, Renata susipažino su įstatymų leidyba, Seimo nario darbotvarke, komiteto veikla, dalyvavo ekskursijoje po Seimą. Studentė džiaugėsi galimybe pamatyti parlamento darbą iš arčiau ir ši diena jai paliko gerą įspūdį.

Bukauskas tikisi, kad per likusius šio Seimo kadencijos metus projekte „Diena su Seimo nariu“ piliečiai dalyvaus aktyviai ir noriai susipažins su Seimu iš arčiau.

Seimo narys pastebi, kad iniciatyva ypač domisi jaunimas – mokiniai ir studentai, tačiau pamatyti Seimo darbą nori ir vyresnieji, gyvenantys ne tik didžiuosiuose šalies miestuose, bet ir miesteliuose.

Seimo nario Valentino Bukausko biuro informacija

 

Parašykite komentarą