Verslui bus skirta 2,8 mln. eurų darbuotojų kvalifikacijai tobulinti

Įmonėms atsirado dar viena galimybė pasirūpinti savo darbuotojų mokymais ir kvalifikacijos tobulinimu – Ūkio ministerija šiam tikslui skelbia kvietimą teikti paraiškas gauti Europos Sąjungos (ES) investicijų pagal priemonę „Pameistrystė ir kvalifikacijos tobulinimas darbo vietoje“. Profesiniam judumui ir darbuotojų kvalifikacijos lygiui palaikyti bus paskirstyta 2,8 mln. eurų.

„Norint priraukti į šalį investuotojų ir sudaryti sąlygas vietos verslui plėstis, svarbu ne tik užtikrinti tinkamą infrastruktūrą, bet ir turėti rinkos poreikius atitinkančių specialistų. Profesionalūs darbuotojai – tai verslo sėkmės raktas, lemiantis įmonės konkurencingumą ne tik vietinėse, bet ir tarptautinėse rinkose. Būtent šios ES investicijos padės sutelkti dėmesį į personalui reikalingus mokymus ar papildomų specifinių kompetencijų įgijimą“, – sako ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius.

Paraiškas iki š. m. lapkričio 22 d. Europos socialinio fondo agentūrai gali teikti privačios, valstybės ir savivaldybės įmonės. Didžiausia finansavimo suma vienam projektui – 360 tūkst. eurų.

Iš viso 2014–2020 m. laikotarpiu į projektus, vykdomus pagal priemonę „Pameistrystė ir kvalifikacijos tobulinimas darbo vietoje“, numatoma investuoti 11 mln. eurų ES fondų lėšų. Pirmuoju kvietimu 12 projektų buvo paskirstyta 2,67 mln. eurų.

Priemonės „Pameistrystė ir kvalifikacijos tobulinimas darbo vietoje“ kvietimą rasite Ūkio ministerijos tinklalapyje adresu http://ukmin.lrv.lt/lt/veiklos-sritys/es-parama-1/2014-2020-m/2014-2020m-galiojantys-kvietimai.

Parašykite komentarą