Leidyklos „Šviesa“ spaudos konferencija. Kokie yra Lietuvos moksleivių tėvai: „Z kartos testo“ atsakymų statistika

Renginio tipas: Spaudos konferencija
Renginio data: Ketvirtadienis, 2017 m. rugsėjo 28 d.
Renginio pradžia: 11:00
Renginio vieta: „Šiaurės licėjus“ (Vytauto g. 1, Vilnius)

Kiek procentų tėvų padeda ruošti namų darbus ir ar tai gerai? Kiek tėvų tiki, kad jų vaikai turi gabumų? Kiek tėvų mano, kad augina „tiksliuką“ arba „humanitarą“? – į šiuos ir kitus klausimus spaudos konferencijos metu atsakys leidykla „Šviesa“ bei vaikų ir paauglių psichologė Asta Blandė, pristatydama unikalaus „Z kartos testo tėvams“ atsakymų statistikos rezultatus.

Šis testas, kurį galima atlikti internetu, svetainėje www.zkartostestas.lt, yra skirtas atskleisti, kokią įtaką vaiko mokymosi rezultatams ir motyvacijai daro tėvai. Testo pabaigoje tėvams pateikiamos psichologės įžvalgos apie tai, kaip vertėtų elgtis, kad bendradarbiavimas būtų naudingas.

Per vieną mėnesį testą sprendė beveik 15 tūkst. tėvų, o jo rezultatai padeda geriau pažinti, koks yra Lietuvos mokinių tėvelių portretas ir kartu atskleidžia rūpestį keliančias problemas.

Testą anonimiškai atlikusių tėvelių atsakymų statistiką ir tėvų įtaką komentuos bei įžvalgomis dalinsis psichologė Asta Blandė, leidyklos „Šviesa“ direktorė Jurgita Nacevičienė ir „Šiaurės licėjaus“ direktorės pavaduotoja ugdymui Nadia Venskuvienė.

Parašykite komentarą